RUSKI MEDIJI

Turska vojska gađa ruske zrakoplove u Idlibu

Turske postrojbe gađaju pozicije sirijskih vladinih snaga i ruske zrakoplove u provinciji Idlib, navodi se u reportaži televizije “Rusija 24”.

“Sirijsku vojsku, u bukvalnom smislu, spašava zrakoplovstvo – njihova i ruska. Zrakoplovi Ratnog zrakoplovstva Sirije i Zračno-kosmičkih snaga Rusije iz dana u dan zaustavljaju militante”, navodi dopisnik s Bliskog istoka Evgenije Podubni.

Po njegovim riječima, turske snage i militanti aktivno koriste protuzračne komplekse. Rusko i sirijsko zrakoplovstvo koriste toplotne mamce za zaštitu od vatre.

“Ruski i sirijski zrakoplovi gađaju lažne toplotne mete, nakon što bombardiraju pozicije radikalnih snaga, bivše Al Kaid”, navodi se u reportaži.

Epicentar borbenih akcija je u području sela Najroba, Sana i Džubasa.

Kako javlja televizija “Rusija 24”, akcije Ankare su odgovor na zračne napade u kojima su poginula najmanje dva turska vojnika. Kako piše “Dayli sabah”, još dva vojnika su ozlijeđena. Tko je izveo napad, nije priopćno.

Turski predsjednik Redzep Taip Erdogan izjavio je ranije da Turska nije zadovoljna dosadašnjim rezultatima razgovora s Rusijom o sirijskom Idlibu i spremna je za početak vojne operacije u toj regiji. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov je ovo nazvao najgorim scenarijom./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

IZBORI ZA HRVATSKI SABOR

Sva biračka mjesta uredno otvorena

Sva biračka mjesta u Hrvatskoj na kojima se u nedjelju bira novi saborski saziv su otvorena, a do Državnog izbornog povjerenstva (DIP) nisu stigle...