SKANDALOZNA DOZA AROGANCIJE

TURKOVIĆ: Svi mi jako dobro živimo, građani su razmaženi

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković komentirala je, između ostalog, materijalno stanje građana Bosne i Hercegovine. Rekla je da se jako dobro živi i da su građani razmaženi.

Turković je gostovala u programu televizije Hayat gdje je komentirala aktualnu političku situaciju u BiH, a pred kraj intervjua analizirala je i ekonomsku situaciju u zemlji i njen utjecaj na život građana.

“Situacija svakim danom postaje sve bolja, znate… Ništa se ne dobiva bez napora i rada. Postojale su i druge zemlje, znate, europske zemlje, moćne zemlje koje su prošle kroz to, kroz sukobe i negiranja, kroz puno povijesnih upitnika. Ne znam zašto bismo mi bili pošteđeni i imali nekakav idiličan život. Trebamo se dokazati, izboriti se”, rekla je ministrica Turković.

Na komentar novinarke da su ljudi možda umorni od borbe, Turković odgovara da “nitko nema pravo biti umoran, ako ima nešto da pojede”.

“Nitko ne treba biti umoran od toga. Nitko. Svi mi imamo jako dobar život. Onaj tko ima toplinu u domu, svjetlo, tko ima nešto da pojede, ne može biti umoran. Mislim da smo mi razmaženi”, ocijenila je ministrica.

Dodala je da nju u Sjedinjenim Američkim Državama, kao vrhuncu razvoja demokracije i ljudskih prava, iznenadi kada vidi “šatore oko State Departmenta u Washingtonu, u koje su smješteni beskućnici”.

“Vi ovdje oko Predsjedništva BiH i Vijeća ministara BiH i parlamenata nemate šatore s beskućnicima”, konstatirala je.

Na kraju je ipak priznala da, kako kaže, tu i tamo i u BiH ima teških slučajeva.

“Mi imamo teških slučajeva, tu i tamo, ne treba zatvarati oči pred tim. Ali većina našeg naroda može sastaviti kraj s krajem. Ali kad se govori o većini naroda, mi imamo solidan život”, zaključila je Turković.

Imovina ministrice Turković

Ministrica Turković je vlasnica pet kuća u BiH i dva stana u Hrvatskoj i Australiji, a sinovi joj posjeduju još tri nekretnine u Sarajevu. Ona je 2008. godine od Općine Stari Grad otkupila stan od skoro 120 kvadrata plativši ga certifikatima 15.400 KM. Četiri godine kasnije ga je prodala po jedanaest puta većoj cijeni – za 180 tisuća maraka. Potom je kupila dvije kuće u Sarajevu koje vrijede skoro pola milijuna maraka, te je vlasnica još dvije u Fojnici i jedne u Stocu. Ove nekretnine prostiru se na skoro dulum i pol zemlje.

Njena posljednja plaža veleposlanice u Kataru iznosila je preko devet tisuća maraka, a uz to je imala prihode od oko četiri tisuće maraka za izdavanje nekretnina. Turković je tijekom karijere redovite imala angažmane kao predavač na sveučilištima u BiH, Europi i svijetu. Posjeduje dva vozila – Porsche Cayenne i Volkswagenov Kombi.

Nakon imenovanja na mjesto ministrice nije htjela govoriti za CIN./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije