Tucak: ‘Respekt suparniku, ali velik smo favorit. Idemo po tu olimpijsku vizu!’

Kao što je i sam hrvatski izbornik rekao, primarni cilj SP-a u Dohi bilo je izboriti Olimpijske igre u Parizu, a hrvatski vaterpolisti mogu to učiniti u utakmici protiv Kine koja se igra u nedjelju od 10 sati.

Čeka nas ta najvažnija utakmica, a na koncu konca i prva eliminacijska“, u početku će Ivica Tucak, izbornik Barakuda.

Znamo što nam ta utakmica nosi. Kako plasman dalje, u borbu za medalju, tako i ono što nam je prvenstveno najbitnije, odlazak na Olimpijske igre. Respekt jasno prema suparniku, ali ozbiljni smo i veliki favoriti i sve osim naše pobjede bi bilo neću reći ravno katastrofi, ali bi bilo iznenađenje stoljeća”, objasnio je očekivanja izbornik i nastavio:

Pripremio sam momke, imali smo i tehniko-taktički trening, ulazimo maksimalno ozbiljno. Ne želimo se kockati ni s čim. Potrošnja je ogromna, iza nas je stvarno puno utakmica u zadnjih malo više od mjesec dana, ali je isto tako nužno zadržavati pozitivnog tonusa koji je neophodan za postizanje pravog rezultata. Zato jer je bilo kakvo opuštanje pogubno za sportaše. No, tu su svi po tom pitanju od naših baš „našpanani”. Eto, razgovarao sam s Vrlićem, želio sam mu dati još dva dana odmora, ali je on sam izrazio želju igrati. To je već sjajna vijest.”

Hrvatska u vaterpolu nikad nije izgubila od Kine, a protivničku reprezentaciju sada vodi stožer hrvatskog trenera Ivana Asića, piše SK./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img