ŠEFICA BRITANSKE DIPLOMACIJE

TRUSS: Treba hitno srediti izvoz žitarica iz Ukrajine, inače nas čekaju razorne posljedice

Britanska ministrica vanjskih poslova Liz Truss upozorila je da svjetski čelnici moraju riješiti krizu s izvozom žitarica iz Ukrajine u sljedećih mjesec dana, inače bi moglo doći do razornih posljedica.

Tijekom posjeta Ankari, Truss je rekla da je razgovarala s turskim ministrom vanjskih poslova Mevlutom Cavusogluom o suradnji između dviju zemalja kako bi se osigurao izvoz žitarica iz Ukrajine.

“Ova kriza je hitna i treba je riješiti u sljedećih mjesec dana, inače bismo mogli imati razorne posljedice”, rekla je Truss na konferenciji za novinare, a prenosi The Guardian.

PA Media izvješćuje da je Truss dodala da Ujedinjeno Kraljevstvo nudi svoju stručnost pri pronalaženju načina zaobilaženja ruske blokade ukrajinskog izvoza.

“To će zahtijevati međunarodni napor”, upozorila je.

Cavusoglu je rekao da Turska ozbiljno shvaća i istražuje navode da je Rusija ukrala žitarice Ukrajini te je kazao da neće dopustiti da se ukradene žitarice dovoze u Tursku./HMS/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NEKADAŠNJI PRVI ČOVJEK FORMULE 1

ECCLESTONE: Primio bih metak za Putina

Nekadašnji prvi čovjek Formule 1 Bernie Ecclstone stao je u obranu predsjednika Rusije Vladimira Putina i njegovu invaziju na Ukrajinu, na što su reagovali...