Trumpov stožer neće izdavati akreditacije novinarima Bloomberga

Trumpov predizborni stožer objavio je u ponedjeljak da više neće izdavati akreditacije novinarima Bloomberg Newsa, agencije u vlasništvu potencijalnog demokratskog predsjedničkog kandidata Michaela Bloomberga.

Novinska agencija Bloomberg News najavila je, nakon formalne objave kandidature Michaela Bloomberga, kako više neće kritički pratiti demokratske predsjedničke kandidate, ali će pratiti Trumpovu kampanju, prenosi Hina.

Akreditacijom novinari mogu lakše pristupiti predizbornim skupovima i drugim događajima u sklopu kampanje za predsjedničke izbore koji će se održati u studenom 2020.

Obični građani moraju kupiti kartu i čekati u dugim redovima kako bi došli na predizborni skup.

“Budući da su otvoreno pokazali svoju pristranost, Trumpov stožer neće više izdavati akreditacije predstavnicima Bloomberg Newsa za predizborne skupove i druge događaje u kampanji”, rekao je šef Trumpova izbornog stožera Brad Parscale.

“Odlučit ćemo hoćemo li odgovarati pojedinačnim novinarima ili ćemo odgovarati na upite Bloomberg Newsa pojedinačno za svaki slučaj”, dodao je.

Milijarder Bloomberg, bivši gradonačelnik New Yorka, objavio je krajem studenoga da ulazi u utrku za nominaciju za predsjedničkog kandidata demokrata i tako se pridružio dugačkoj listi kandidata.

Sedamdesetsedmogodišnji Bloomberg, jedan od najbogatijih Amerikanaca, sasvim je promijenio mišljenje od ožujka kada je rekao da se neće natjecati.

Bloomberg, kojega Forbes svrstava na osmo mjesto liste najbogatijih Amerikanaca s procjenom da je “težak” 53,4 milijarde dolara, može sam financirati kampanju i potrošiti milijune dolara na oglašavanje i zapošljavanje ljudi u svojoj kampanji.

U kampanju je krenuo u vrijeme dok dvoje od kandidata s najvećim šansama za osvajanje demokratske predsjedničke nominacije – Elizabeth Warren i Bernie Sanders – ‘udaraju’ po milijarderima i obećaju nametanje novih poreza super bogatima./HMS\

Najnovije