Sve vijesti

PADA POTPORA BIDENU

Trump vodi u anketi ispred Bidena u pet važnih država točno godinu dana prije izbora u SAD

Točno godinu dana prije američkih predsjedničkih izbora, u anketi objavljenoj danas u New York Timesu, potencijalni republikanski kandidat Donald Trump vodi ispred predsjednika na odlasku Joea Bidena u pet od šest važnih saveznih država pošto demokrata gubi potporu među mladima i manjinama, prenosi NBC.

Po toj anketi New York Timesa/Siena Collegea, republikanski potencijalni kandidat vodi ispred demokratskog suparnika u Nevadi (52 posto/41 posto), Georgiji (49/43), Arizoni (49/44), Michiganu (48/43) i Pennsylvaniji (48/44), a Joe Biden pobjeđuje u Wisconsinu (47/45). U svim tim državama Joe Biden je pobijedio 2020. godine.

Anketa je provedena telefonom od 22. listopada do 3. studenog među 3.662 birača upisana u šest država.

Njene rezultate treba primiti s oprezom jer je do izbora još godinu dana i margina greške je između 4.4 i 4.8 postotnih bodova, ovisno o državi.

No, trendovi ne idu na ruku Joeu Bidenu jer 67 posto ispitanika misli da zemlja ide u lošem smjeru, 59 posto ne odobrava način na koji obnaša predsjedničku funkciju (među njima 46 posto nimalo ne odobrava), a 71 posto misli da je u 80. godini “prestar da bude uspješan predsjednik”.

Joe Biden najviše gubi podršku među mladima i tek 41 posto mladih od 18 do 29 godina kaže da će sigurno ili vjerojatno glasati za njega, a za Trumpa će glasati 40 posto mladih iz iste skupine.

Bidenov izborni stožer je odmah požurio umanjiti važnost ovih rezultata.

“Previđanja godinu dana unaprijed lako se mogu preokrenuti godinu dana poslije”, rekao je glasnogovornik kampanje Biden-Harris u 2024. Kevin Munoz./Fena/HMS/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PREDSJEDATELJICA VIJEĆA MINISTARA

Krišto u Bruxellesu na političkom forumu o EU integracijama BiH

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto boravit će sutra u Bruxellesu, gdje će sudjelovati na Drugom političkom forumu na visokoj razini o EU integracijama...