TRUMP UVODI SANKCIJE TURSKOJ: Spreman sam u rekordnom roku uništiti tursku ekonomiju

Američki predsjednik Donald Trump kazao je danas da potpisuje izvršni nalog i uvodi sankcije Turskoj i bilo kojoj drugoj osobi koja se može povezati s “destabilizirajućim aktivnostima na sjeveru Sirije”.

Ovi potezi Trampa dodatno usložnjavaju odnose između Turske i SAD, dva saveznika i člana NATO-a.

Kao što je poznato Turska je pokrenula vojnu akciju na sjeveru Sirije prošle srijede, samo nekoliko dana nakon što je Trumpova administracija najavila da će povući svoje trupe iz ovog dijela zemlje.

– Vrlo brzo ću povećati tarife na čelik iz Turske za 50 posto. Također, Sjedinjene Države će istog trenutka prekinuti pregovore s Turskom o trgovinskoj razmjeni vrijedne 100 milijardi dolara – kazao je Trump.

Naveo je da je akcija Turske na sjeveru Sirije ugrozila civile, sigurnost i stabilnost u regiji.

– Bio sam prilično jasan s predsjednikom Erdoganom da je ova akcija uvod u humanitarnu krizu i da se stvaraju uvjeti za ratne zločine. Turska mora osigurati siguran izlazak civila, uključujući vjerskim i etničkim manjinama – kazao je Trump.

Na kraju je Trump još jednom zaprijetio ekonomskim sankcijama Ankari.

– Sjedinjene Države će agresivno koristiti ekonomske sankcije kako bi se otežale ove vojne akcije u Siriji. Potpuno sam spreman u rekordnom vremenu uništim ekonomiju Turske ukoliko lideri te zemlje nastave s ovim opasnim i destruktivnim putem – naveo je Trump.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

HRVATSKI EUROZASTUPNIK

PICULA ODGOVORIO BRNABIĆ: Razočarale su me vaše, bez ikakvih dokaza, nekoherentne optužbe

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula (SDP), član političke grupe europskih Socijalista i demokrata, komentirao je situaciju u Srbiji."Prizori policijske brutalnosti prema prosvjednicima...