TRUMP: Šef američke obavještajne agencije Dan Coats odlazi s dužnosti 15. kolovoza

Ravnatelj američke Nacionalne obavještajne agencije (NSA) Dan Coats odlazi s dužnosti 15. kolovoza, objavio je u nedjelju Donald Trump iz čije su administracije od početka godine otišli mnogi visoki dužnosnici.

Američki predsjednik je u objavi na Twitteru napisao da na njegovo mjesto kani imenovati Johna Ratclifea, zastupnika iz Teksasa u Zastupničkom domu, člana odbora za obavještajnu djelatnost, pravosuđe i unutarnju sigurnost.

Sukobi oko izbora, Sjeverne Koreje i Irana

“John će voditi i biti uzor velikoj zemlji koju voli”, napisao je Trump zahvalivši Coatsu što je “služio našoj zemlji”.

Donald Trump se redovito sukobljavao s čelnicima američke obavještajne službe, pa tako i s Coatsom, u vezi s pitanjima koja idu od ruskog upletanja u predsjedničke izbore 2016., preko Sjeverne Koreje do Irana.

Najnoviji u nizu

Odlazak Dana Coatsa je najnoviji u dugom nizu odlazaka najviših dužnosnika Trumpove administracije.

Prije njega su svoju dužnost napustili ministar obrane Jim Mattis, tajnica za domovinsku sigurnost Kirstjen Nielsen, šef kabineta Bijele kuće John Kelly i državni tajnik Rex Tillerson./Hina/HMS/

Najnovije

NJEMAČKA

CDU na videokonvenciji bira nasljednika Angele Merkel

Konzervativci njemačke kancelarke Angele Merkel u petak su započeli virtualnu stranačku konvenciju, dan uoči ključnog glasanja koji će biti prvi korak prema izboru njezinog...