Trump primio pismo u kojem mu Kim objašnjava lansiranje projektila

Američki predsjednik Donald Trump je izjavio u petak da je primio novo “divno pismo” sjevernokorejskog čelnika Kim Jong Una koji mu je predstavio nedavna lansiranja projektila kao odmazdu za zajedničke vojne vježbe koje su izvodile Sjedinjene Države i Južna Koreja.

“Bio je nezadovoljan vojnim vježbama”, izvijestio je američki predsjednik i objasnio da je u četvrtak primio tu poruku “stvarno jako lijepu od počeka do kraja”.

“Znate da ih ni ja nikada nisam volio”, rekao je o vježbama i ponovo inzistirao na razumijevanju s prvim čovjekom Sjeverne Koreje, usprkos zastoju u pregovorima o nuklearnom razoružanju te zemlje.

Trump je također rekao da misli da će se održati četvrti susret s Kim Jong Unom, bez dodatnih pojedinosti.

Washington i Seul su u ponedjeljak pokrenuli zajedničke godišnje vojne vježbe usprkos upozorenjima Pyongyanga da će te vježbe potkopati pregovore sa Sjedinjenim Državama o nuklearnom programu.

Sjeverna Koreja je ocijenila da to pokazuje nedostatnu političku volju dviju zemalja da poboljšaju odnose.

Sjeverna Koreja je posljednjih tjedana četiri puta lansirala projektile kratkog dometa, koje su već bile predstavljene kao upozorenja protiv američko-južnokorejskih vježbi. Trump je više puta ocijenio da se radi o uobičajenim lansiranjima projektila./Hina/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

MARK ESPER

Američki ministar obrane protiv Trumpa, ne želi slati vojsku na prosvjednike

Američki ministar obrane Mark Esper izjavio je kako ne podržava slanje vojske na prosvjednike zbog smrti Georgea Floyda i rasne nejednakosti, distancirajući se od...