Trump primio pismo u kojem mu Kim objašnjava lansiranje projektila

Američki predsjednik Donald Trump je izjavio u petak da je primio novo “divno pismo” sjevernokorejskog čelnika Kim Jong Una koji mu je predstavio nedavna lansiranja projektila kao odmazdu za zajedničke vojne vježbe koje su izvodile Sjedinjene Države i Južna Koreja.

“Bio je nezadovoljan vojnim vježbama”, izvijestio je američki predsjednik i objasnio da je u četvrtak primio tu poruku “stvarno jako lijepu od počeka do kraja”.

“Znate da ih ni ja nikada nisam volio”, rekao je o vježbama i ponovo inzistirao na razumijevanju s prvim čovjekom Sjeverne Koreje, usprkos zastoju u pregovorima o nuklearnom razoružanju te zemlje.

Trump je također rekao da misli da će se održati četvrti susret s Kim Jong Unom, bez dodatnih pojedinosti.

Washington i Seul su u ponedjeljak pokrenuli zajedničke godišnje vojne vježbe usprkos upozorenjima Pyongyanga da će te vježbe potkopati pregovore sa Sjedinjenim Državama o nuklearnom programu.

Sjeverna Koreja je ocijenila da to pokazuje nedostatnu političku volju dviju zemalja da poboljšaju odnose.

Sjeverna Koreja je posljednjih tjedana četiri puta lansirala projektile kratkog dometa, koje su već bile predstavljene kao upozorenja protiv američko-južnokorejskih vježbi. Trump je više puta ocijenio da se radi o uobičajenim lansiranjima projektila./Hina/HMS/

Najnovije

HRVATSKI SLIKAR NAKON POVRATKA IZ PARIZA

TRNSKI: Francuzi se stišaju kad pričaju o muslimanima

Hrvatski slikar Velimir Trnski koji živi na relaciji Pariz - Zagreb boravio je posljednjih dvadesetak dana u okolici Pariza, gdje je 17. listopada otvorena...