TRUMP OPISAO SMRT BAGDADIJA: “Raznio je sebe i troje djece, cmoljio je i plakao, umro je kao pas”

Američki predsjednik Donald Trump potvrdio je u Washingtonu da je ubijen čelnik Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi u operaciji američkih snaga provedenoj tijekom noći u Siriji.

Trump je detaljno, i vrlo slikovito, opisao kako je umro najtraženiji terorist na svijetu.

“Umro je kao pas, cmoljio je i plakao do kraja”

“Došao je do kraja tunela, naši su ga psi do tamo doveli. Poveo je svoje troje djece u smrt. Plakao je do kraja. Aktivirao je prsluk s eksplozivom i tijelo mu je osakaćeno, a na njega se nakon eksplozije srušio i tunel”, rekao je Trump.

Trump je nekoliko puta ponovio da je Al-Bagdadi umro kao kukavica.

“Bio je bolesnik, zao i nasilan. I sad ga nema. Umro je kao kukavica”, rekao je.

Nekoliko puta je rekao i da je vođa ISIS-a umro kao pas te da je “plakao i cmoljio” prije smrti.

“Nije umro kao junak, nego kao kukavica. Umro je kao pas. Plakao je i cmoljio do kraja”, rekao je Trump.

Prilično detaljno opisao i tijek akcije

Američki predsjednik je na press konferenciji prilično detaljno opisao i tijek akcije.

“Imali smo ga pod nadzorom nekoliko tjedana. Imali smo informacije kamo ide, ali je on stalno mijenjao planove. Vidjeli smo da je tamo, znali smo o tom objektu i znali smo za tunele. Većina tunela je bila slijepa, jedan nije, ali taj smo pokrili. Spustili smo se s 8 helikoptera. Nismo htjeli ići na glavni ulaz jer je to bila zamka. Gledao sam to uživo, sve je bilo vrlo jasno, kao da gledate film”, rekao je Trump te dodao da nitko od Amerikanaca nije stradao u akciji.

“Ubijeno je puno njegovih ljudi, a mi nismo izgubili nikoga. Samo je pas ozlijeđen, ali nismo izgubili nikoga”, rekao je.

“Iz Washingtona curi kao nikad prije”

Zahvalio je Turskoj i Rusiji na suradnji u operaciji.

“Turska je znala da idemo u operaciju, mogli su nas skinuti, a onda bismo ih likvidirali. Ali puno bi se loših stvari onda dogodilo. Bila je tajna operacija, letjeli smo vrlo nisko i vrlo brzo”, kazao je Trump.

Osvrnuo se i na curenje podataka iz Washingtona.

“Nisam obavijestio sve članove kongresa o operaciji, samo neke. Iz Washingtona curi kao nikad prije, iz nijedne zemlje ne cure informacije kao kod nas”, rekao je još Trump./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PREMIJER LIGA BIH

Okončano prvenstvo, Sarajevu pripala titula prvaka

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine donio je odluku u definitivnom prekidu Premijer lige za sezonu 2019./20. Neće biti održana ni završnica kup...