KRENUO NA FLORIDU

Trump napustio Bijelu kuću i održao posljednji govor, oglasio se Biden

Donald Trump s prvom damom Melanijom i svojom obitelji, napustio je Washington DC posljednji put u ulozi predsjednika SAD-a. Oni su poletjeli Air Force One avionom prema Floridi uz pjesmu Franka Sinatre, My Way.

Trump je navodno, javlja CNN, odbio pročitati pripremljeni oproštajni govor koji su mu pripremili njegovi pomoćnici, a koji je sadržavao reference na dolazeću administraciju i ljubazniji govor o mirnoj tranziciji. Odluku da ga zanemari, donio je jutros, javlja CNN, kad ga je prvi put pročitao.

No, piše CNN, Trump jest ostavio poruku Joeu Bidenu, ali je njen sadržaj zasad nepoznat. Jedna od modernih tradicija Dana inauguracije za predsjednike koji napuštaju dužnost jest da svojim nasljednicima napišu pismo s najboljim željama i savjetima. To se obično ostavlja na mjestu gdje će novi predsjednik to pročitati kad prvi put uđe u Ovalni ured.

Melania Trump ostavila je poruku za Jill Biden, buduću prvu damu SAD-a. Izvor blizak CNN-u kaže da joj je ostavila “kratku poruku dobrodošlice”. Nejasno je zasad gdje ju je ostavila te koji je njezin potpuni sadržaj. /HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije