Hrvatski Medijski Servis

TRUMP: Napadi u Omanskom moru nose iranski potpis

Foto: Getty Images)

Američki predsednik Donald Trump je rekao da napadi na dva naftna tankera u Omanskom zaljevu, blizu Perzijskog zaljeva, “nose potpis” Irana, oslanjajući se na videosnimku koju je objavio Pentagon.

-Iran je učinio ovo. Vidi se brod s minom koja nije eksplodirala i to nosi iranski potpis, rekao je američki predsjednik za Fox News.

Odgovornost za napad koji se dogodio u četvrtak blizu Hormuškog tjesnaca nitko nije preuzeo, a Iran odlučno odbija odgovornost.

Trump je otklonio mogućnost da Teheran na dulje vrijeme zatvori strateški važan tjesnac.

– Iranci neće zatvoriti tjesnac. Neće biti zatvoren, neće biti zatvoren na dulje vrijeme i to znaju. To im je rečeno najoštrijim riječima, dodao je američki predsjednik.

Američki državni tajnik Mike Pompeo je u četvrtak u javnom nastupu rekao da je vlada SAD-a ocijenila da je Iran odgovoran za napade u Omanskom moru.

Podsjetimo, dva tankera, norveški i japanski, pogođena su u četvrtak torpedom iz neidentificirane podmornice u Omanskome moru, mjesec dana nakon sabotaže četiriju brodova, među njima triju naftnih tankera, blizu Ujedinjenih Arapskih Emirata. Washington je već tada upirao prstom u Teheran.

Iran, gdje je u četvrtak boravio japanski premijer Shinzo Abe, demantirao je bilo kakvu umiješanost u te napade./Hina/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte