TROPLETOVI DANI KULTURE: Mostarci učili o životu Petra Barbarića

U okviru Tropletovih dana kulture čiji je moto ‘Vjera – baština – identitet’, na maloj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru odigrana je predstava ‘Snovopriča o životu Petra Barbarića’.

Predstavsu odigrali članovi Hrvatskoga kazališta Travnik, Pozorišta Travnik i Dramske sekcije KŠC Travnik, piše Bljesak.

Barbarić (1874.-1897.) je rođen je u selu Klobuku (zaselak Šiljevište) kod Ljubuškog u hrvatskoj obitelji devetero djece od pobožnih roditelja. On je bio isusovački sjemeništarac, te hrvatski kandidat iz BiH za sveca.

Preveo je s talijanskog jezika na hrvatski, životopis Pavla Kolarića, bjelovarskog isusovca koji je umro u Rimu, na glasu svetosti. Razbolio se od tuberkuloze i umro kao učenik osmog razreda isusovačke gimnazije, položivši redovnički zavjet.

Program Tropletovih dana kulture nastavlja se predstavljanjem knjige Josipa Galića ‘Transverzala zla’ 3. studenog u katedralnoj dvorani u Mostaru poslije večernje mise. O knjizi će govoriti: don Josip Galić, priređivač knjige, prof. dr. Božo Goluža i prof. dr. Ivica Šarac./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

MARK ESPER

Američki ministar obrane protiv Trumpa, ne želi slati vojsku na prosvjednike

Američki ministar obrane Mark Esper izjavio je kako ne podržava slanje vojske na prosvjednike zbog smrti Georgea Floyda i rasne nejednakosti, distancirajući se od...