Sve vijesti

HNK Mostar

Trojica uhićena zbog ubojstva sedam Bošnjaka

Po nalogu tužiotelja iz Posebnog odjela za ratne zločine, na području Kozarca, općina Prijedor, lišene su slobode tri osobe, osumnjičene za kazneno djelo zločina protiv čovječnosti, priopćeno je danas iz Tužilaštva BiH.

Riječ je o osobama osumnjičenim za zločine nad žrtvama bošnjačke nacionalnosti, koji su počinjeni 1992. godine.

Kako je priopćeno iz Tužiteljstva BiH, uhićeni su Mitar Vlasenko (rođen 14.5.1955. godine u Prijedoru), Rade Vlasenko (rođen 16.2.1960. godine u Prijedoru), te Drago Končar (rođen 18.6.1959. godine u Prijedoru).

“Ovi osumnjičeni su pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičeni su da su od 24.05.1992. pa do kraja mjeseca lipnja 1992. godine, u okviru širokog i sustavnog napada vojske, policijskih i paravojnih jedinica na civilno stanovništvo bošnjačke i hrvatske nacionalnosti općine Prijedor, u svojstvu pripadnika vojske Srpske Republike BiH, na području mjesta Kozarac, lišili života sedam osoba bošnjačke nacionalnosti”, priopćeno je glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić.

Oni se sumnjiče da su počinili krivično djelo-Zločin protiv čovječnosti iz članka 172. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine. Uporedo s lišenjima slobode, vrše se pretresi na ukupno tri lokacije, u potrazi za dokazima koji se dovode u vezu sa ovim kaznenim djelom.

Nakon uhićenja osumnjičeni će u zakonskom roku biti predati postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH, koji će ispitati osumnjičene i nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora. / HMS/

Najnovije

PIC DODIKU:

Prekinite s politikom nepriznavanja i nesuradnje sa Schmidtom

Veleposlanici zemalja-članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (UO PIC) ponovo iskazuju svoju čvrstu i dosljednu podršku mandatu visokog predstavnika Christiana Schmidta i Uredu...