Trhulj: Vodstvo Aluminija ne zna kako izvući tvrtku iz krize

Ministar energetike, industrije i rudarstva FBiH Erdal Trhulj uputio je pismo upravi Aluminija smatrajući da njihov plan ne nudi optimizam za opstanak kompanije.

“Mi smo se kao ministarstvo stvarno htjeli uključiti u rješavanje problema. Čak smo dali određene ideje na koji način se to može uraditi. Tražili smo da se održi sastanak s potencijalnim stranama zainteresiranim za dokapitalizaciju kako bi dostavili izjašnjenja. To je trebao biti posao menadžmenta, a ne posao ministra. Čisto svojim autoritetom smo okupili te ljude, ali i povjeritelje. Svi prikupljeni podaci i analiza stanja u Aluminiju trebali su rezultirati jednim petogodišnjim planom koji smo tražili, kazao je Trhulj za Večernji list.

Dodao je kako se radi o petogodišnjem planu koji je jasno trebao svakome povjeritelju reći kako će se izaći iz krize, mogu li se napraviti neke uštede.

“Ja sam uputio jedno pismo Aluminiju, direktoru i Nadzornom vijeću, a jednu kopiju sam poslao premijeru i direktoru Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg Bosne da ljudi koji trenutačno vode Aluminij nemaju jasnu viziju što mogu uraditi i kako trebaju izaći iz krize, kazao je Trhulj.

“Kada kažem ikakvu viziju, onda moram reći da imamo sedam – osam ključnih primjedbi na predstavljeni plan. Ja moram reći da to uopće nije plan koji smo mi tražili. Uopće se ne daje bilo kakvo rješenje kako će se plaćati obveze povjeriteljima. Uopće nije inkorporirano u taj plan izjašnjenje pojedinih gospodarskih društava, dioničara. Nema nikakve druge inicijative osim toga da se sve svodi samo da Aluminij dobije jeftinu struju od Elektroprivrede Herceg Bosne, kaže Trhulj/HMS/

Najnovije

EURO 2020

Bez golova u sudaru Engleske i Škotske

U drugoj utakmici skupne D Engleska i Škotska su sinoć na Wembleyju odigrali bez golova 0:0. Bila je to borbena utakmica u kojoj su obje...