LJUBUŠKI

Trenutno su u rehabilitaciju uključeni svi korisnici s posebnim potrebama

Koronavirus u velikoj mjeri utječe na okruženje u kojem djeca rastu i razvijaju se, a mjere izolacije u kućama i određenim objektima mogu imati negativan utjecaj na njih.

Osobitu pozornost treba posvetiti djeci i mladima s razvojnim teškoćama, stoga su novinari Boljeg Ljubuškog odlučili provjeriti kako u novim okolnostima funkcionira JU Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe s teškoćama u razvoju Grada Ljubuškog.

Kako saznaju od Katarine Hrstić, magistrice školske logopedije, u ovoj ustanovi se trenutno primjenjuju epidemiološke mjere donesene od Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi ZHŽ-a.

“Trenutno su u rehabilitaciju uključeni svi korisnici. Svi djelatnici centra, korisnici i njihovi roditelji pridržavaju se epidemioloških mjera koje se provode. Korisnicima smo na najjednostavniji način objasnili što se trenutno događa i oni su to vrlo dobro prihvatili, što omogućuje kvalitetan daljnji rad. Korisnici s težim teškoćama, pak, ne razumiju u potpunosti nova pravila te je potrebno više vremena za usvajanje nove rutine. Prilikom ulaska u centar svim korisnicima se mjeri tjelesna temperatura te se vodi svakodnevna evidencija korisnika u rehabilitacijskom postupku”, kaže Hrstić za Bolji Ljubuški.

Napominje da su kao i dosad, tako i za vrijeme pandemije koronavirusa, na raspolaganju roditeljima za sva pitanja i nedoumice vezanih za provođenje terapijskih aktivnosti kod kuće.

“U ime svih djelatnika centra zahvaljujem se roditeljima na strpljenju, razumijevanju i suradnji”, poručila je Hrstić./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

RASTE BROJ ŽRTAVA

U eksploziji u Bejrutu poginulo 135 ljudi, ranjeno ih je oko 5000, stotine nestalih

Libanonski ministar zdravstva Hamad Hassan izjavio je za televiziju Al-Manar da je u eksploziji u Bejrutu stradalo ukupno 135 ljudi, a ozlijeđeno ih je...