'OVAKVO NEŠTO SAM PRVI PUT DOŽIVIO'

Trener Čelika otjerao stratega Zrinjskog s presice

Čelik je bez sedam stranaca i trenera Umita Ozata, koji nisu bili registrirani za ovu utakmicu, poražen u 20. kolu BHT Premijer lige na svom terenu od mostarskog Zrinjskog s 0:2 (0:1).

Time je zenički tim ostao na predzadnjem, 11. mjestu na tablici sa samo 16 bodova, dok je Zrinjski, za kojeg su strijelci bili Nemanja Bilbija u sudačkom dodatku prvog poluvremena te Asim Zec u 83. minuti, sada četvrti, sa 34 boda.

Trener Zrinjskog Mladen Žižović na pres-konferenciji nakon utakmice kazao je kako utakmica nije bila posebno kvalitetna, ali da ovakve pobjede u gostima “podižu” ekipu.

– Mislim da smo dobili na suhi kvalitet i angažman, koji je bio na visokom nivou, ali u ne baš kvalitetnoj utakmici. Domaćin je bio vrlo korektan, imali su i svoje prilike koje nisu iskoristili. Mi smo svoju prvu priliku iskoristili – kazao je Žižović, koji ne želi govoriti da su kandidati za prvo mjesto, ali da će im ova pobjeda puno značiti u nastavku.

Domaći trener Umit Ozat kazao je kako je utakmica imala dva lica, ali onaj tko je pobijedio uvijek je bolji i čestitao je gostima. Ozat je, nakon čestitke gostujućem treneru Žižoviću, tražio od Žiživoća da napusti presicu, što je on i učinio uz konstataciju da je “ovako nešto prvi put doživio”.

– Ja nisam došao radi novca, došao sam samo zbog dobrih odnosa sa predsjednikom. Došao sam da pomognem, ali vidim da u gradu ima nejasnoća i protivnika. Prema nama se ponašaju kao da smo došli iz Sirije. Mi se trudimo i želimo da uzmemo naknadu za taj trud – kazao je Ozat.

Dodao je da klub nema dugova za licencu, “nemamo nikakvih problema, ali nam ne daju licencu”.

– Ne znam što se traži. Vjerovatno žele da ova ekipa nema uspjeha. Ovog tjedna, ako se to ne završi, mi nemamo razloga da budemo ovdje – kazao je Ozat, koji je negodovao i zbog suđenja.

– Neka se niko ne sekira, ova će ekipa osigurati opstanak. Bitno je samo da naši navijači ne izgube nadu. Ako ne dobijemo registraciju narednog, pisat ću predsjedniku Turske i obavijestiti ga da se ovdje prema nama ponašaju kao prema izbjeglicama – kazao je Ozat, koji je istakao da ne bježe, da nisu na “crvenim tjeralicama”, nego su samo došli da rade u Bosnu i Hercegovinu.

Ozat je najavio i da će, ako se ponovi slično suđenje protiv Čelika, “pisati i UEFA-i”./F/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

SARAJEVO

Od posljedica koronavirusa preminuo liječnik

U Sarajevu je danas zabilježena nova žrtva koronavirusa, riječ je kako je za Avaz.ba potvrđeno s KCUS-a o liječniku.Ovu informaciju je potvrdila za "Avaz"...