Treba li Dalić pozvati u pomoć Vedrana Ćorluku za odlučujuću utakmicu protiv Slovačke?

Hrvatska nogometna reprezentacija 16. studenog na Rujevici igra odlučujuću utakmicu za plasman na Europsko prvenstvo protiv Slovačke. Vatreni su favoriti, i bod je dovoljan za plasman na Euro.

Nažalost, Hrvatska će se Slovačkoj suprotstaviti bez standardnog stoperskog para, zbog kartona zarađenih u Cardiffu, protiv Walesa, Dalić neće moći računati na Domagoja Vidu i Dejana Lovrena.

A s obzirom na aktualnu situaciju i izostanak Vide i Lovrena pojavila se u dijelu medija informacija da bi samo za jednu utakmicu Dalić mogao zvati u pomoć Vedrana Ćorluku, koji se oprostio od vatrenog dresa, ali koji sa 33 godine na leđima još uvijek nije za ”staro željezo.” U slučaju da Ćorluke neće biti, a gotovo je sigurno da se s time neće ići jer bi to bilo u najmanju ruku neozbiljno i nekorektno i prema Vedranu, kvartet Bartolec, Jedvaj, Mitrović, Barišić činit će obrambeni bedem ispred Dominika Livakovića.

Kako piše Slobodna Dalmacija Ćorluka ne bi odbio poziv i molbu Zlatka Dalića i kapetana Luke Modrića da pomogne Vatrenima i bivšim suigračima u odlučujućoj utakmici. No, ako bi Ćorluka i došao pomoći i ako bi sve prošlo kako očekujemo da li bi bilo korektno prema iskusnom nogometašu pozvati ga i na Europsko prvenstvo? Zašto Ćorluka sa 33 godine ne bi mogao igrati Euro?

Ova priča o povratku igrača koji je odigrao preko 100 utakmica za Hrvatsku odvela bi nas predaleko, no, u ovom trenutku Vedran igra, i to vrlo dobro, u Rusiji, u dresu moskovskog Lokomotiva, inače vodeće momčadi ruske lige. Za reprezentaciju uvijek trebaju igrati najbolji, bez obzira na godine, naravno, ako to mogu, ako to žele i ako im to zdravlje dopušta. Vedran je puno dao hrvatskoj reprezentaciji i to nitko nema pravo dovoditi u pitanje.

Ako bi se Ćorluka vratio Tin Jedvaj ostao bi na desnom boku Vatrenih, na poziciji na kojoj izbornik i nema puno izbora. Treba li HNS reagirati i treba li Dalić zvati Ćorluku? Mišljenja se, dakako, ne podudaraju, jedni tvrde bez dileme DA, drugi nalaze razloge za NE.

Što misli Miroslav Ćiro Blažević, trener svih trenera, bivši izbornik Vatrenih, koji je s Hrvatskom osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine?

”Meni se osobno ta ideja sviđa, no ja nisam u mogućnosti donositi odluke. Mislim da je Dalić skloniji nekim drugim rješenjima, ali trebao bi svakako razmotriti i tu soluciju. Preveliki je ulog da se ne bi konzultirale sve ideje i opcije. Ja bih osobno pozvao Ćorluku”, poručio je Ćiro./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Vlada izdvojila 200.000 KM za opremanje izolacijskih soba u SKB Mostar

Na današnjoj, 119. sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je, nastavljajući aktivno poduzimati odgovarajuće mjere za zaštitu građana od zaraznih bolesti, osigurala 200.000,00 KM za sufinanciranje...