MASOVNA TUČNJAVA NA A1

‘Trčali su po autocesti, jedan se htio sakriti u aute’

Nakon utakmice Hajduka i Dinama u Zagrebu, na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca nastali su veliki neredi nakon što su se navijači Torcide sukobili s policajcima. Kompletna autocesta između Lučkog i Karlovca satima je bila zatvorena.

Zagrebačka policija objavila je da je više od 1000 torcidaša prilikom povratka u Split namjerno stalo kod odmorišta Desinec i blokiralo autocestu. Potom je, tvrdi policija, više stotina huligana napalo policiju koja je uzvratila vatrenim oružjem.

Propucana su dvojica torcidaša, izvan su životne opasnosti. U neredima je ozlijeđeno i desetak policajaca.

Vraćao sam se s djetetom iz Slavonije. Kod Jastrebarskog je počeo kaos. Svi su počeli usporavati i paliti sva četiri. Nismo znali što se događa, ispričao je čitatelj za 24sata koji se našao u kaosu na autocesti.

-U daljini smo vidjeli policiju. Prije toga je desetak ljudi, vjerojatno navijači, protrčalo autocestom prema naprijed. Iza njih su počeli dolaziti auti policije i hitne. Svakih pet minuta dolazili su policijski auti pod rotirkama – priča čitatelj.

-Bilo je hrpu policije i barem desetak kombija Hitne. Nitko nam ništa nije govorio. Samo smo stajali tamo dva i pol sata. Jedan dečko je trčao i pokušao ući u neki automobil kako bi se sakrio, nitko ga nije htio pustiti pa se vratio i nestao. Nismo ga više vidjeli. Neki su se vraćali s odmorišta, imali su navijačke majice Torcide. Policija je zatvorila odmorište Desinec i nakon dva i pol sata su nas tek počeli puštati. Interventna je provjeravala svaki auto. Na zaustavnoj traci je bilo sve puno policije i nekoliko napuštenih auti, na jednom sam vidio kako visi šal Torcide – ispričao je čitatelj.

Totalna blokada autoputa zahvatila je i drugog čitatelja.

-Ma tri sata smo stajali, sve su blokirali i zaustavili. Išao sam prema svojoj firmi. Čuo sam o čemu se radi, počeo je pljusak, sve je bilo puno hitne i policije – rekao je čitatelj./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije