KAKO SU PALI INSPEKTORI U AKCIJI 'SIRANO'

Tražili 30.000 KM da ‘srede’ istragu

Direktor Srednjoškolskog doma u Banja Luci Branislav Vidić bio je žrtva policijskih inspektora Nenada Grujića i Jelene Florijan, koji su mu tražili mito da protiv njega ne pokreću istragu.

Kako saznaju ‘Novosti’, ovi inspektori Odjeljenja za privredni kriminal PU Banjaluka Vidića su optuživali za određene malverzacije i govorili da će biti kažnjen za teško kazneno djelo, iako za to nisu imali dokaze.

– Grujić i Florijanova od Vidića su tražili 30.000 KM mita kako bi “sredili” da se protiv njega ne pokreće istraga. Vidić je to prijavio, a onda je pokrenuta akcija “Sirano”, u kojoj je u suradnji s policijom Grujiću predao dio novca, odnosno 20.000 KM mita u označenim novčanicama – kaže izvor blizak istrazi.

Nenad Grujić

On navodi da je kovertu s novcem Vidić predao Grujiću u automobilu, na parkingu u naselju Lauš. Primopredaju novca pratila je policija i čim je Grujić uzeo novac uslijedilo je njegovo uhićenje. Ubrzo je uhapšena i Florijanova koja je bila umiješana u cijelu priču, a još se istražuje da li je bilo odgornosti i drugih službenih lica.

Grujić i Florijanova u srijedu su predati na saslušanje u Republičko javno tužiteljstvo RS, koje je zatražilo da im se odredi jednomjesečni pritvor zbog sumnje da su počinili kazneno djelo primanje mita.

– Pritvor je predložen zbog bojazni da će boravkom na slobodi osumnjičeni ometati kazneni postupak uništavanjem dokaza i utjecajem na svjedoke ili suučesnike. Također i zbog težine kaznenog dkela i što bi puštanje na slobodu rezultiralo prijetnjom narušavanju javnog reda – priopćilo je Tužiteljstvo RS.

Specijalni tužitelj Miodrag Bajić pozvao je sve građane da Tužiteljstvu prijave svaku službenu osobu koje od njih zahtjeva novac, poklon ili bilo kakvu drugu korist kao naknadu za obavljanje ili neobavljanje službene radnje.

– Od blagovremenog prijavljivanja kaznenog djela i prikupljanja dokaza, zavisi i uspješno procesuiranje počinitelja. Svi građani, koji prijave kazneno djelo, biće zaštićeni u skladu sa zakonskim propisima – rekao je Bajić.

Načelnik PU Banja Luka Miloš Brkić rekao je da će protiv inspektora uhićenih u akciji “Sirano” biti poduzete mjere u skladu sa procedurama, odnosno Zakonom o policiji i unutarnjim poslovima RS.

– Vjerojatno će biti privremeno udaljeni iz MUP RS do okončanja kaznenog, odnosno disciplinskog postupka – rekao je Brkić./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije