Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

TRAVNIK: Odana počast mučki ubijenom zapovjedniku HVO-a Ivici Stojaku

Cvijećem i upaljenim svijećama na groblju „Bojna“ u četvrtak u kasno poslijepodne Travničani su obilježili dvadesetčetvrtu godišnjicu mučkog ubojstva Ivice Stojaka, prvog zapovjednika HVO-a u Travniku. Stojaka su 20. listopada ubili hicima u leđa kroz vjetrobransko staklo automobila pripadnici tada savezničkih bošnjačkih snaga na nadzornoj točki na istočnom ulazu u Travnik, podsjeća Vitez.info.

Nikakvog povoda za ovo mučko ubojstvo nije bilo, ali je jasno da je bilo smišljeno i planirano. Bio je to ujedno i prvi ozbiljni uvod u sve ono krvavo što se u naredne dvije godine događalo u bošnjačko-hrvatskom krvavom ratu na području Lašvanske doline.

Za mučko ubojstvo Ivice Stojaka, kao i za mnoge druge pojedinačne i masovne zločine počinjene nad Hrvatima Travnika, još uvijek nitko nije odgovarao. Istina, sudski proces protiv osumnjičenih za ubojstvo Ivice Stojaka je vođen u Travniku, no, navodno, dovoljno dokaza za krivicu osumnjičenih nije bilo (?) i od daljnje istrage se odustalo.

Na Ivičin grob na groblju „Bojna“ cvijeće su položili predstavnici travničkih udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, te prijatelji i njegovi suborci. Prigodnim rijećima o liku i djelu pokojnog Ivice govorio je njegov suborac i prijatelj, general HVO – Ilija Nakić. U matičnoj župi ubijenog Ivice Stojaka, u župnoj crkvi sv. Mihovila Arkanđela u Ovčarevu, slavljena je sveta misa zadušnica, a predvodio ju je, fra Dario Udovičić, piše Vitez.info./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte