NOVA KNJIGA

“Trajekt u šumi” četvrta je zbirka poezije Mirka Božića

Uskoro u izdanju nakladničke kuće Fraktura izlazi četvrta zbirka pjesama mostarskog autora i osnivača Festivala Poligon Mirka Božića, pod naslovom “Trajekt u šumi”.
Knjiga je to koja govori o odnosu prema tijelu, konceptu tijela kao kuće i strahu od njega, te emotivnih reperkusija koje to ima na psihofizičku, i zašto ne, metafizičku dimenziju čovjek, prenosi Bljesak.info.
Urednica Monika Herceg napisala je o zbirci: “Propitući sebe koji se mijenja, kao i važnost moždanih valova u odnosu na ono što čini našu osobnost, naš duh, razmatra proporcije i mogućnosti čovjeka. Što učiniti s tijelom ako je ono najednom izdajnik svega što jesmo? Postajemo li tada njegovi taoci i možemo li se spasiti, smijemo li to pomisliti? Božić propituje te granice, vlastitu lucidnost, ali i ljubav.”
Istaknimo i to da je Mirko Božić nagrađivani autor, a njegov originalni poetski stil odavno se nametnuo na regionalnoj književnoj sceni. /HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PREMA PODATCIMA LRC

Ovo je top 10 kompanija po prihodima u Federaciji BiH

Analitičari LRC-a sumirali su rezultate poslovanja prema podacima koje su među prvima otkupili od Financijsko-informatičke agencije (FIA), koja je registar završnih računa firmi iz...