MOSTAR

TRAGIČNO ZAVRŠENA POTRAGA: Tijelo četverogodišnjeg dječaka pronađeno kod Avijatičarskog mosta

Potraga na vodi za četverogodišnjim E. K., za kojeg se sumnjalo da se utopio u rijeci Neretvi zajedno sa svojim ocem, A.K., a koju su u srijedu ujutro nastavili pripadnici Interventne spasilačke službe (ISS) Mostar, nažalost, tragično je okončana.

Kako je potvrđeno za Avaz iz Spasilačke službe, tijelo mališana je pronađeno na lokalitetu ispod Avijatičarskog mosta u Mostaru. Tijelo je pronađeno nakon što su se u potragu uključili i konjički rafteri.

Zoran Vlaho, voditelj ISS-a, ranije je kazao da su timovi na kajacima detaljno pretražili dio uz obale rijeke u dužini od 1,5 kilometra, od mjesta pronalaska automobila do Avijatičarskog mosta, a detaljnu potragu u koritu rijeke Neretve, pogotovo, uz desnu obalu su bili uključeni ronioci.

Podsjetimo, nestanak A.K. je u subotu policiji prijavila njegova supruga D. K. koja je policiji kazala da se on, prema posljednjim informacijama, zajedno s njihovim sinom, udaljio u petak u 18 sati iz njihovog ugostiteljskog objekta “Roki” u naselju Kolonija-Rodoč.

Njegov mobilni telefon je u nedjelju pronađen na kružnom toku prije Avijatičarskog mosta, a trebao bi istražiteljima biti od koristi, nakon vještačenja. Obdukcija će, najvjerojatnije, biti obavljena u četvrtak.

Za sada nema nikakvih informacija o tome kako je automobil, marke Isuzu, završio u rijeci Neretvi./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

KRVAVI OBRAČUN U RIO DE JANEIRU

UZNEMIRUJUĆE Ubijeno najmanje 25 ljudi, među njima i policajac

Prema informacijama lokalnih medija u krvavom obračunu u Riju de Janeiru ubijeno je najmanje 25 ljudi, među kojima je i policajac. Do obračuna je došlo...