LJUBUŠKI

Tradicionalna međunarodna likovna kolonija u Ljubuškom

JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški, Grad Ljubuški i Likovna udruga „Brijeg“ organiziraju tradicionalnu međunarodnu likovnu koloniju u Ljubuškom – „Eko likovna kolonija na rijeci Trebižat“.

Ovogodišnja likovna kolonija upriličit će se na nekoliko značajnih kulturno-prirodnih lokacija – na Kuli te vodopadima Čeveljuša, Kravica i Koćuša.

Na likovnoj koloniji sudjelovat će 25 slikara iz BiH i RH koji će oslikati blagodati rijeke Trebižat, kao ujedno i druga prirodna i kulturna bogatstva Grada Ljubuškog, kojima isti obiluje.

Prvog dana, u četvrtak 26. kolovoza, slikari će posjetiti muzej i galeriju „Majka“ u samostanu na Humcu, potom Kulu te Čeveljušu na kojoj će, u večernjim satima, biti upriličena skupna izložba slika nastalih na prethodnim likovnim kolonijama, prenosi Ljportal.

Drugog dana, u petak 27. kolovoza, sudionici likovne kolonije slikat će na Vodopadu Kravica.

Trećeg dana, u subotu 28. kolovoza, sudionici će slikati na Vodopadu Koćuša, na kojoj će se ujedno, u večernjim satima, izložiti slike nastale na ovogodišnjoj likovnoj koloniji te će svi posjetitelji biti u prigodi vidjeti iste.

Ovom prigodom pozivamo sve ljubitelje umjetnosti da posjete tradicionalnu međunarodnu likovnu koloniju./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ISPUNIO OBEĆANJE

Dodik doveo harmonikaša u zgradu Predsjedništva BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je u svoj kabinet u zgradu Predsjedništva BiH u Sarajevu doveo harmonikaša, kako je ranije i najavio. U...