UNUTARSTRANAČKI IZBORI

Tomo Medved kandidat za zamjenika Andreju Plenkoviću u HDZ-u

Kandidat za zamjenika Andreju Plenkoviću na izborima u HDZ-u bit će ministar branitelja u Vladi RH Tomo Medved, potvrđeno je za N1.

Bila je dvojba hoće li na tu poziciju Ivan Anušić, osječko-baranjski župan, ili ministar Medved i kocka je na kraju pala na Medveda. Anušić će biti kandidat za potpredsjednika HDZ-a u timu Andreja Plenkovića.

Aktualni predsjednik HDZ-a u svoj tim bira stranačke ljude koji su bliži desnoj opciji budući da mu se spočitava kako je HDZ previše pozicionirao u lijevi centar. Tako će ministar Medved, koji je umirovljeni brigadni general, na stranačkim izborima parirati vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi, koji je kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a u sklopu alternativne opcije koju predvode Miro Kovač i Davor Ivo Stier.

U timu Andreja Plenkovića bit će još kao potpredsjednici i ministri Butković i Horvat, a dvojba je hoće li s juga Hrvatske na potpredsjedničku poziciju Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika ili pak splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban. Plenkovićev stožer vodit će pak ministar Damir Krstičević.

Plenković će službeno svoj tim predstaviti 7. veljače kad će se u HDZ-u raspisati unutarstranački izbori. Ti će se izbori za predsjednika, zamjenika i četiri potpredsjednika, koji se biraju izravno, održati 15. ožujka./HMS/

Najnovije

INICIJATIVA VLADE FBiH

Predloženo uspostavljanje šest novih gradova u FBIH

Vlada FBiH danas je, u skladu sa Zakonom o načelima lokalne samouprave u Federaciji BiH i na prijedlog Federalnog ministarstva pravde, utvrdila prijedloge šest...