Tomislavgrad: Uručena pomoć za Žepče i Posavinu

Humanitarna pomoć koja je prikupljana protekloga tjedna stradalima od poplava jučer je odvezena do prihvatnih centara u Žepču, Domaljevcu i Orašju. Nakon kratke molitve i blagoslova tomislavgradskog župnika fra Velimira Bagavca, konvoj pomoći (tri kamiona i bus) krenuo je jučer ujutro prema Bosni, uvjerivši se tijekom putovanja u svu silinu vodene stihije koja je u Maglaju, Doboju, Žepču, Domaljevcu i Orašju pričinila nemjerljive materijalne štete.

Hrana, voda, sredstva za dezinfekciju i čišćenje, sredstva za osobnu higijenu, dječja hrana i sve ostalo, odvezeni su u pratnji dvojice svećenika Duvanjskoga dekanata, predstavnika općine Tomislavgrad, Centra za socijalni rad, DHU Kap ljubavi, predstavnika Crvenoga križa i predani službama navedenih općina koje se brinu o stradalima na poplavom pogođenim područjima, čiji predstavnici nisu krili zahvalnost cijelom duvanjskom puku na upućenoj pomoći.

Prvi dio pomoći je jučer stigao na prave adrese. No, sudeći na razmjere štete na pogođenim područjima pomoć će biti nužna i u mjesecima koji su pred nama.

Zahvala za uspješnu provedbu ove humanitarne akciju ide svima koji su na bilo koji način sudjelovali, novčano, kupovinom potrebitoga, a posebna zahvalnost ide volonterima DHU Kap ljubavi koji su više od tjedan dana, marljivo i strpljivo, sakupljali, primali i sortirali darovano./ HMS/

Najnovije