TOMISLAVGRAD: Predstavljen projekt ‘Zdrave zajednice u Bosni i Hercegovini’

Projekt ”Zdrave zajednice u Bosni i Hercegovini” predstavljen je u srijedu u Tomislavgradu, a riječ je o zajedničkom projektu Federalnog ministarstva zdravstva i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, koji financira Vlada Švicarske.

Tijekom konferencije predstavljen je program spomenutog projekta, kojeg implementira Institut za populaciju i razvoj, kao i uloga jedinica lokalne samouprave, zajedno s ustanovama zdravstvene zaštite i svim ostalim sudionicima, u prevenciji i očuvanju zdravlja lokalnog stanovništva.

Na konferenciji je Općina Tomislavgrad predstavljena kao pozitivan primjer u kontinuiranom radu na podizanju kvalitete zdravstvene zaštite te je cilj, kroz ovaj program, a na dobrobit njihovih građana, isto nastaviti.

Načelnik Tomislavgrada Ivan Buntić je istaknuo kako Općina Tomislavgrad jako puno polaže u zdravstvenu oblast, hitnu pomoć, mobilne timove, te da brinu o zdravlju naše djece.

– Drago nam jer smo dio programa Zdrave zajednice koji će unaprijediti zdravlje naših građana. Podržavamo zdrave stilove života i ponosni smo na naše šetnice, vodimo računa o LED rasvjeti, ulažemo u dječja igrališta i sve ono što može unaprijediti zdravlje našeg stanovništva – kazao je Buntić.

O samom projektu govorio je i pomoćnik ministra zdravstva FBiH Goran Čerkez kazavši kako će veliki broj građana dostići zdravstvenu informiranosti i povećati svoje sudjelovanje u zagovaranju i aktivnostima na promociji zdravlja i prevenciji bolesti u lokalnim zajednicama.

Osiguravanje kvalitetne, dostupne javne zdravstvene zaštite za sve, uključujući marginalizirane grupe, jedan je od ključnih reformskih prioriteta Bosne i Hercegovine./Fena/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img