Hrvatski Medijski Servis

TOMISLAVGRAD: Intenzivno se radi na pripremi izgradnje CHE Vrilo

Generalni direktor Elektroprivrede HZHB mr.sc. Marinko Gilja sa svojim suradnicima danas je posjetio općinu Tomislavgrad i održao je radni sastanak s tamošnjim općinskim načelnikom Ivanom Vukadinom.

Dnevni red sastanka odnosio se na iskorištenje obnovljivih izvora energije u toj općini kao i projektima rekonstrukcije elektroenergetske mreže, priopćeno je iz Elektroprivrede HZHB.

Od puštanja u rad prve vjetroelektrane u Bosni i Hercegovini prošlo je godinu dana, tako da je rad VE Mesihovina bio prva tema sastanka i njezin doprinos energeskome sustavu EPHZHB-a. U općini Tomislavgrad JP Elektroprivreda HZ HB intenzivno radi na pripremi izgradnje CHE Vrilo snage 66MW i investicijske vrijednosti oko 90 mil. eura.

U tijeku su aktivnosti pripreme za izgradnju CHE Vrilo, izrada projektne i natječajne dokumentacije, ishođenje suglasnosti i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. Taj bi se projekt trebao pustiti u pogon do kraja 2023. godine, a kamen-temeljac za izgradnju položen je u srpnju prošle godine.

CHE Vrilo s vjetroelektranom Mesihovina i budućim vjetroelektranama u okruženju zapravo su temelj cjelovita projekta korištenja obnovljivih izvora energije.

Na sastanku je bio riječi o planiranim aktivnostima za nastavak rekonstrukcije niskonaponske mreže na području općine Tomislavgrad u idućem razdoblju. Naglašena je važnost nastavka odlične suradnje između općine Tomislavgrad i EP HZ HB koja se i do sada očitovala kroz uspješnu provedbu svih navedenih projekata. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte