TOMISLAVGRAD: Humanitarna udruga “Kap ljubavi” uskoro će proslaviti 20 godina djelovanja

Humanitarna udruga “Kap ljubavi” Tomislavgrad – nastala je prije 20 godina u samostanu u Tomislavgradu sa željom pomoći socijalno ugroženima na terenu duvanjske općine.

Uz svećenika fra Đoku, Kap ljubavi broji još petnaestak članova volontera svih dobi i profesija, a sa željom da svatko pomogne u svojoj struci. Svi članovi su volonteri željni pomoći bez nadoknade. Udruga trenutačno skrbi za oko dvjesto obitelji na terenu općine(346 obitelji ukupno).

Svojim radom postala je prepoznatljiva i šire, pa nam se obraća sve više ljudi iz cijele B i H. Neki od gradova na kojima djeluje “Kap ljubavi” uz našu općinu su: Livno, Kupres, Bugojno, Stolac, N. Bila, Banja Luka, Vitez, Mostar i drugi gradovi, a za Udrugu se čulo i izvan granica B i H. Na svaki poziv se odazovemo koliko je u našim mogućnostima.

Među štićenicima ima samaca, obitelji s mnogo djece, invalidnih osoba (djeca i odrasli) i svih kojima je potrebna bilo kakva duhovna, materijalna i stručna pomoć, bez obzira na nacionalnost i vjeroispovijest. Zanimljivo je napomenuti da smo do sada otišli na teren preko 5000 puta.

Uz svakodnevne razgovore s onima o kojima brinemo, pomažemo u kućnim potrepštinama, sitnim popravcima, a tu je i čišćenje, presvlačenje, dostava drva za ogrjev, dostava vode… a redovno se obilaze oni kojima je potrebno šišanje i liječnička pomoć, pripreme za operacije i nabavka lijekova, pelena za invalide i ostalih pomagala (naočale, invalidska pomagala)./HMS/

Najnovije

AMERIČKI PREDSJEDNIČKI IZBORI

Joe Biden odabrao Kamalu Harris za svoju potpredsjedničku kandidatkinju

Joe Biden, predsjednički kandidat Demokratske stranke na predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, odabrao je senatoricu Kamalu Harris za svoju predsjedničku kandidatkinju. Potvrdio je to...