DODIK O OSTAVCI RADONČIĆA

To je obračun u okviru bošnjačke političke elite, on je radio u korist BiH i RS

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ostavka ministra sigurnosti u Vijeću ministara Fahrudina Radončića predstavlja obračun u okviru bošnjačke političke elite.

– Sam Radončić je rekao da je to problem migranata gdje postoji plan SDA. O tome smo mogli čuti na Predsjedništvu prije jedno mjesec dana i vidjelo se da tu nešto ne funkcionira – rekao je Dodik novinarima.

On je dodao da sada opet Vijeće ministara nije kompletno.

– To mjesto svakako pripada Bošnjacima, ali je neophodno naravno da se prođu sve provjere i procedure tog novog imena. Što se tiče Radončića, mislim da je on pokazivao jednu angažiranost daleko više nakon pogubnih posljedica na tom mjestu u prethodnom mandatu – rekao je Dodik.

On je za Radončića rekao da je bio čovjek koji je prihvaćao realno pozicioniranje Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, kao i da je obavljao konzultacije koje su bile od koristi i za BiH i Republiku Srpsku.

– Pokušat ćemo naći nekog sličnog u tom pogledu i vjerujem da je to moguće – zaključio je Dodik.

Ministar sigurnosti u Vijeću ministara Fahrudin Radončić potvrdio je ranije danas u Sarajevu da će podnijeti ostavku na funkciju ministra zbog političke razlike u odnosu na neka strateška pitanja između SDA i SBB-a, poput pakistanskih migranata i afere “Respiratori”./Srna/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

HRVATSKA

Pad broja novooboljelih, danas zabilježeno novih slučajeva korone

U protekla 24 sata zabilježeno je 50 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 1117,...