Tko su kandidati HDZ BiH, što u torbi nosi Marinko Ćavara?

Danas bi trebale biti razriješene dvojbe o tome tko će biti kandidat za članove Predsjedništva BiH ispred koalicije koju predvodi HDZ- BiH, hoće li oporbeni Saveza za promijene u RS-u prevladati nesuglasice oko kandidature za srpskog člana Predsjedništva i hoće li se lider SBB-a Fahrudin Radončić kandidirati za bošnjačkog člana državnog vrha ili će podržati bivšeg efendiju Musatfu Cerića, piše Hrvatski Medijski Servis.

Danas u ponoć, naime, ističe rok za predaju kandidacijskih lista stranaka i koalicija, Središnjem izbornom povjerenstvu BiH, za listopadske opće izbore.

Izborne liste koalicije koju predvodi HDZ BiH, danas će u 12 sati u Središnejm izbornom povjerenstvu predati, dopredsjednik stranke Marinko Ćavara. Šira javnost, međutim, još uvijek ne zna tko su kandidati ove stranke za člana Predsjedništva BiH i ostale razine vlasti. Sjednica Predsjedništva ove stranke održana u petak i prema najavama Dragana Čovića trebala je biti nastavljena u subotu. Na službenim stranicama HDZ-a nije, međutim, objavljeno da je održan nastavak sjednice.

Ostalo je i nepoznato jesu li razriješeni prijepori o nositeljima lista HDZ BiH iz Hercegovačko-neretvanske županije za Federalni i županijski parlament kao i to je li Čović dobio potporu “svoje obitelji” da prihvati kandidaturu za člana Predsjedništva BiH.

Čović je, naime, u petak izjavio kako nije problem to prihvaća li on biti kandidat za Člana Predsjedništva BiH.- Ja sam te dvojve personalno riješio. No ja za takvo što nemam potporu svoje obitelji, izjavio je u petak Čović.

Inače, za hrvatskog člana Predsjedništva BiH , osim kandidata HDZ BiH natjecat će se i lider HDZ 1990. Martin Raguž, Zora Terzić- Šeremet, kandidatkinja je Demokratske fronte Željka Komšića, dok je Živko Budimir(SPP)kandidat šest manjih bošnjačkih stranaka.

Danas bi, trebale biti razriješene dvojbe i oko kandidata “Saveza za promijne” u RS. Lider PDP-a Mladen Ivanić, ultimativno zahtieva da on bude kandidat koalicije koju predvodi SDS, a u kojoj je i NDP Dragana Čavića, te još 7 manjih stranaka, tvrdeći kako on može pobijediti kandidatkinju SNSD-ove koalicije za Predsjedništvo BiH Željku Cvijanović.
Također, tijekom dana bit će poznato i hoće li u utrku za poziciju bošnjačkog člana Predsjedništva lider SBB-a Fahrudin Radončić. Ukoliko prihvati taj izazov takmaci će mu biti aktualni Predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović ( SDA), bivši poglavar Islamske zajednice Musatafa Cerić i aktualni dopredsjednik Federacije Mirsad Kebo, kao neovisni kandidati, te bivši novinar i aktualni rok pjevač Bakir Hadžiomerović(SDP)./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije