CILJEVI I SREDSTVA

Tko će tražiti odgovornost sarajevskih huškača i populista koji koriste pandemiju da ruše Ustav BiH

Sarajevski mediji ne prestaju sa prozivkama na račun Ministarstva civilnih poslova i resorne ministrice Ankice Gudeljević glede nabavke cjepiva protiv COVID-a 19 za stanovnike BiH, piše Dnevnik.ba.

Najglasniji je drugi bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić koji najavljuje da će tražiti odgovornost. Samo čiju? Možda svoju jer je potpisao odluku za nabavu cjepiva ili će i dalje po Sarajevu pričati o ministrici Gudeljevć i skupljati bošnjačke glasove huškajući protiv ministrice samo zato što dolazi iz HDZ-a?

Politički rat u kojem je glavna alatka pandemija ne prestaje, a pritisak na ministricu Gudeljević je svaki dan sve veći. Sarajevski političari i njima bliski mediji promoviraju, na sebi svojstven perfidan način, ideju državnog ministarstva zdravstva koje bi skrbilo o zdravlju žitelja BiH čime na izravan način ruše Ustav i ustavne nadležnosti države.

Naime, opće je poznato da je zdravstvo baš kao i kultura ili obrazovanje na entitetskim ili čak i županijskim nadležnostima. Stoga, svaki udar na ministricu Gudljević nije ništa drugo nego jeftin trik obračuna sa HDZ-om. SDA političari i parlamentarni zastupnici, podjednako kao i njihovi sateliti, između ostalog, osuđuju ministricu Gudeljević što ne zna rok za isporuku cjepiva za BiH. Dokle ide njihova drskost govore uvezani i dirigirani svakodnevni napadi koji se svode na isto: nemar, konfuzija i rokovi.

Na kraju naglašava portal Dnevnik.ba da je Ministarstvo civilnih poslova u najkraćem roku obavilo sve nužne aktivnosti kako bi ugovor sa Covax bio potpisan i kako bi BiH ušla u sustav EU mehanizma za nabavu cjepiva čime zadaća Ministarstva prestaje.

Zašto se svakodnevno ovakve osude ne upućuju na račun premijera Federacije i premijera RS u čijoj je izravnoj nadležnosti zdravstvo, dovodi nas samo do jednog zaključka: vodi se rat protiv HDZ-a na najprljaviji način koristeći zdravlje i živote kao najprofitabilnije oružje.

Zašto nitko ne pita entitetske premijere zašto nisu ušli u izravne pregovor oko nabave cjepiva?

Odgovor se nameće sam po sebi – zato što to dovodi do apsurda u kojem se nakon propale nabave respiratora u Federaciji otkriva još nešto: nebriga i nemar koji leže u rukama onih u čijoj je izravnoj nadležnosti zdravstvo.

Koga bi tada prozivali parlamentarci i zastupnici? /HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ŠIROKI BRIJEG

Svoje stihove govorili pjesnici iz Širokog Brijega, Mostara, Rame, Ljubuškog, Posušja i Imotskoga

Posljednji od četiri književna susreta ovogodišnje manifestacije „Književna večer s književnicima s područja Županije Zapadnohercegovačke“, u organizaciji knjižnica ove županije, upriličena je u Narodnoj...