Hrvatski Medijski Servis

Tito “izronio” ispod hrvatskog grba

Novinar Elvis Morina u utorak je na svom je Facebook profilu objavio fotografiju iz neimenovane hrvatske učionice, u kojoj je nad školskom pločom nekad bio uokviren Josip Broz Tito, a koji je u istom okviru naknadno zamijenjen hrvatskim grbom, objavio je Šibenik.in.

Šahovnica je, međutim, nekako otklizala iz okvira i ostavila napola otkriveno Maršalovo lice, a sve to skupa zgodno je podsjetilo na nedavni “incident” u kojem je Banksyjeva “Djevojka s balonom” u trakama počela izlaziti iz okvira nakon što je prodana za vrtoglavu cifru na aukciji u kući Sotheby’s.

Podsjetimo, slika “Djevojka s balonom” tajanstvenoga i kontroverznoga britanskog uličnog umjetnika Banksyja prodana je u petak navečer na aukciji u Sotheby’su u Londonu za milijun i 42 tisuće funti.

Umjetničko se djelo potom samo izrezalo uz pomoć rezača papira koji je bio ugrađen u okvir slike dok su okupljeni u šoku i nevjerici gledali./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte