Tisuće mladih iz cijelog svijeta stižu u Međugorje na 25. Mladifest

I ove će se godine u Međugorje sliti rijeka mladih, vijorit će se zastave mnogih zemalja svijeta, od susjedne Hrvatske, preko ostalih europskih zemalja, pa sve do Amerike, Azije, Japana, Australije i Afrike.

Naime, pripreme za 25. Mladifest, međunarodni molitveni susret mladih u Međugorju, u punom su jeku, a isti će se održavati od 31. srpnja do 6. kolovoza. Ovaj jubilarni susret mladih, koji iz godine u godinu okuplja sve veći broj njih iz cijeloga svijeta, i ove će godine svojim sadržajima bogatim programom privući brojne hodočasnike, koji će uz zajedničku molitvu, pjesmu i svjedočanstva slaviti Boga, a geslo pod kojim se održava ovogodišnji festival je “Evo ti majke!”.

Bogat program

Svečano otvorenje festivala najavljeno je za četvrtak, 31. srpnja u 19 sati, a istu večer s početkom u 21 sat upriličit će se klanjanje pred Presvetim.

Idućeg dana održavanja festivala, 1. kolovoza u jutarnjim će se satima upriličiti susret na Podbrdu oko Gospina kipa, nakon čega će uslijediti molitva, kateheza te svjedočanstva. Tijekom dana će se upriličiti stanka, nakon koje će ponovno uslijediti svjedočanstva, molitva krunice te sveta misa.

Sličan program uslijediti će i ostalih dana održavanja 25. Mladifesta, a u nedjelju, 3. kolovoza, program će dodatno obogatiti štićenici zajednice Cenacolo sa svojim svjedočanstvima, a istoga dana s početkom u 21.30 sati izvest će se predstava zajednice Cenacolo pod nazivom Credo (Vjerujem), koja govori o Isusovu životu. Zanimljivo je da se ova predstava svake godine upotpuni s nekom novom scenom iz Biblije.

Preporuka mladima

Preostala tri dana programa, također će obilježiti molitva, svjedočanstva, svete mise te klanjanje pred Presvetim, a u srijedu, 6. kolovoza, zadnjeg dana održavanja festivala, u pet sati će se na Križevcu služiti sveta misa. Preporuka svima onima koji će ove godine biti sudionici Mladifesta je da sa sobom ponesu mali radio s FM frekvencijom i slušalice, Bibliju, suncobran, a skupine koje će sudjelovati na molitvenom susretu neka ne planiraju druge programe za vrijeme susreta mladih, a za cijelo vrijeme Mladifesta osiguran je simultani prijevod./Dnevni list/

Najnovije