Tisuće ljudi na prosvjedu u Tuzli traže ostavke “Amra nije ubijena, već brutalno likvidirana”

Nekoliko tisuća osoba iz skoro svih dijelova BiH okupilo se danas na mirnoj prosvjednoj šetnji u Tuzli, posvećenoj Amri Kahrimanović, koju je prije nekoliko dana hicima iz pištolja usmrtio policijski službenik Elvis Ćustendil.

Upućen je i glavni zahtjev, a on se odnosi na ostavku ministra te ravnatelja kantonalne policije u Tuzli, a rok je sedam dana.

U suprotnom najavljeni su masovni protesti širom zemlje.

Suvlasnica ugostiteljskog objekta koji se nalazi u tržnom centru u naselju Brčanska Malta u Tuzli Amra Kahrimanović u srijedu navečer je brutalno usmrćena hicima iz pištolja.

Ubojstvo je počinio policijski službenik Elvis Ćustendil, koji je nedugo nakon čina uhićen. On se nalazi u jednomjesečnom pritvoru.

Kahrimanović bi danas slavila rođendan, ali je ove nedjelje, na dan žalosti u Tuzli održana mirna prosvjedna šetnja. Nekoliko tisuća osoba okupilo se prvenstveno ispred njenog ugostiteljskog objekta, a zatim su se uputili ka zgradi sjedišta Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske Županje.

Sa suzama u očima Amrinin brat Nedžad Kahrimanović kazao je da je ovaj dan trebao biti dan radosti, a ne tuge kao što je to surova realnost.

“Kada bi Amra ovo mogla vidjeti, bila bi s blagim osmijehom i dobrotom koju je imala u sebi. Ustrajat ćemo u našim tihim molbama, a to je da smijenimo ministra unutarnjih poslova TŽ, kao i ravnatelja policije TŽ te svih u lancu odgovornih. Oni moraju imati moral da podnesu ostavke, kao što smo mi imali dostojanstvo dva dana da ne plačemo. Neka odavde krene ljudska odgovornost koju oni očito nemaju”, naveo je Kahrimanović.

Ukoliko ostavke ne budu podnesene u narednih sedam dana, kako navodi Kahrimanović, na ulicama BiH će se naći desetine tisuća ljudi. Poručio je da njegova sestra nije ubijena, već brutalno likvidirana.

“Nama se još uvijek nitko službeno nije obratio niti od jednog inspektora. Mi ne znamo gdje su njeni osobni dokumenti i mobilni telefon. Mog sestrića i mene nitko nije obavijestio da je obdukcija završena, nego smo iz nekih privatnih izvora to saznali. Mi nemamo ključeve od njenog automobila… Jučer sam dobio informaciju da su pozvali sve ljude sa godišnjih odmora ili bolovanja da vrate pištolje”, dodao je Kahrimanović, prenosi Klix.

Amrin sin Damir Hodžić svima se zahvalio na ogromnoj podršci i riječima utjehe koju dobiva u ovim izuzetno teškim i bolnim danima.

“To nam beskrajno znači. Mi ovo ne možemo bez vas – naših susjeda i sugrađana, te medija. Oni moraju snositi odgovornost. Zna se tko je glavni počinitelj , ali on nije sam. Policajac ubojica nije sam u ovome. Svi moraju da odgovaraju”, naglasio je Hodžić.

Za razliku od svih ostalih prosvjednih okupljanja koja su održana u Tuzli, današnji skup policija nije osiguravala. Tek nekoliko službenika našlo se na dvije točke u gradu, a okupljeni građani su u blokadi držali raskrižje u neposrednoj blizini zgrade Uprave policije TŽ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img