Hrvatski Medijski Servis

THACI: Povući pristojbe i bezuvjetno nastaviti dijalog sa Srbijom

Predsjednik Kosova Hashim Thaci

Kosovski predsjednik Hashim Thaci izjavio je danas da bezuvjetno treba nastaviti dijalog između Beograda i Prištine te suspendirati pristojbe na robu iz Srbije i BiH. 

Na konferenciji za novinare po povratku iz SAD-a, gdje je prisustvovao tradicionalnom Molitvenom doručku, Thaci je pozvao kosovsku vladu i koalicijske partnere da poštuju zahtjev SAD o suspenziji pristojbi, prenio je RTK2.

“Smatram da domaće institucije trebaju poštovati  taj savjet, ne da ukinu pristojbe, već da dozvole privremenu suspenziju. Naravno da je ta odluka na vladi, koalicijskim partnerima, političkim strankama, svima. Na prvi pogled izgleda da je Srbija oštećena za desetine milijuna eura, ali naglašavam da ne postoji cijena koju možemo platiti ukoliko dođe do slabljenja odnosa Kosova i SAD-a. Ovaj odnos nema cijene. Pozivam sve sa političkog spektra da razmišljaju mudro“, rekao je Thaci./Tanjug/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte