Tesla opet spustila cijene, jedan model je najjeftiniji ikada

Tesla je u SAD-u ponovo snizila cijenu Modela Y, Modela S i Modela X. Cijene ovih modela su sada pale za još 2000 dolara, a Model Y nikada nije bio jeftiniji. Cijene Modela 3 i Cybertrucka nisu mijenjane. 

Teslu trenutno muče mnogi problemi. U manje od mjesec dana iz tvrtke nam je došlo mnogo loših vijesti. Tesla je tako u prvom kvartalu zabilježila osjetan pad prodaje, najavila otpuštanje 10 posto svoje radne snage, izgubila dva ključna rukovoditelja te navodno otkazala projekt novog jeftinog osnovnog modela koji je trebao koštati od oko 25.000 dolara, piše 24sata.

Tesla je u prošlom tromjesečju dala “privremeni” popust na Model Y, svoj najpopularniji automobil (i najprodavaniji auto na svijetu prošle godine), snizivši cijene za 1000 dolara na nekoliko tjedana. Nakon isteka tog popusta, kupci su upozoreni da će cijene  porasti za 1000 dolara na kraju tromjesečja.

To se poskupljenje doista dogodilo 1. travnja,  ali sada, manje od tri tjedna kasnije, cijena je ponovno spuštena. Razloge sniženja cijena Tesla nije navela, no vjeruje se da to rade kako bi se potakla prodaja i riješile velike zalihe koje su se u međuvremenu nagomilale.

Nakon sniženja Model Y RWD sada u SAD-u košta od 42.990 do 51.490 dolara. Model S Long Range sada počinje od 72.990 dolara, a Model X od 77.990 dolara. Ovo je najniža cijena za Model X ikada.

Tesla ovaj popust nije nazvala “privremenim” i čini se da je ovo samo standardno nasumično sniženje cijene Tesle, kao što smo to često viđali, posebno u posljednjih nekoliko godina.

Model 3, koji je nedavno redizajniran nije mijenjao cijenu, međutim od prije dva dana, Tesla u SAD-u nudi leasing od 299 USD mjesečno, što je pad cijene rate od 30 dolara.

U Europi su Teslini modeli osjetno skuplji. Cijene u Europi i prije su često pratila “američka” sniženja pa je moguće da će i kod nas uskoro opet pasti./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img