TERZIĆ: Počinjemo s izgradnjom autoceste prema Počitelju

Sredinom kolovoza strojevi kineskih kompanija izlaze na gradilište dionice autoceste na Koridoru 5C, Počitelj – Zvirovići, čija je ukupna vrijednost 200 milijuna maraka (100 milijuna eura). Ovo je jučer za „Dnevni avaz“ rekao Adnan Terzić, direktor javnog poduzeća „Autoceste FBiH“

Radi se o dionici autoceste dugoj 11 kilometara, u koju spada i gradnja mosta Počitelj, ukupne dužine 945 i maksimalne visine 100 metara.

Kineske firme

Ovu dionicu autoceste gradit će kineske kompanije „China State Construction Engeering Company“ i „Sinohydro Power China“, Terzić kaže da su Autoceste dužne nakon potpisanog ugovora izvođače uvesti na gradilište u roku od 52 dana.

– Tu je sve završeno i više nema čekanja. Strojevi izlaze na gradilišta i kreću konačno radovi – rekao je Terzić.

Adnan Terzić, direktor JP AC FBiH | Foto: Avaz.ba

Ovo javno poduzeće objavilo je prije dva dana i ponudu za izgradnju dionice Tarčin – tunel Ivan, na Koridoru 5C, ukupne dužini od 4,9 kilometra koja će koštati ukupno 50 milijuna eura. Ova dionica skratit će put do mora.

– Dionica će imati velike i značajne objekte u vidu tunela i mostova i nastavak je izgradnje dionice od Tarčina prema Bradini – kaže Terzić.

Zaokružen plan

Prema njegovim riječima, u tijeku su radovi na nekoliko gradilišta vrijedni ukupno 400 milijuna eura, a već odavno je zaokružen financijski plan prema Jugu.

– Krećemo sada s Počiteljom, izgradnjom mosta, zatim tunela Kvanj. Radimo punom parom na dionici Klopče – Donja Gračanica, a već je odabran i izvođač radova za tunel Zenica. Potpisan je i ugovor za dionicu od Ponirka do Vranduka – kaže Terzić.

Novih 12 kilometara autoceste

On je naglasio da očekuje da će već sredinom sljedeće godine biti završena poddionica Klopče – Donja Gračanice.

To znači da ćemo ukupno dobiti novih 12 kilometara autoceste kada je u pitanju zenička zaobilaznica – kaže Terzić./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

O IZVJEŠĆU VSTV U PARLAMENTU BiH

TEGELTIJA: Zastupnici ne razumiju podjelu vlasti

Predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH (VSTV) Milan Tegeltija smatra da veliki broj zastupnika u Parlamentu BiH, osim na deklarativnoj ravni, suštinski ne...