TELEFONSKA SJEDNICA VIJEĆA MINISTARA Odobren grant u iznosu od 12.900.000 € za izgradnju Koridora Vc kroz RS

Vijeće ministara BiH u tehničkom mandatu na telefonskoj sjednici utvrdilo je Prijedlog ugovora o grantu (Koridor Vc u RS – Dio I) između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji se odnosi na investicijski grant iz programa Europski zajednički fond za Zapadni Balkan, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Zaključeno je da Ministarstvo financija i trezora BiH Prijedlog ugovora dostavi Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, uz prijedlog da se za potpisnika ugovora odredi ministar financija i trezora BiH.

Grant od 12.900.000 eura bit će alociran na Republiku Srpsku – JP Autoputevi Republike Srpske u svrhu podrške financiranju izgradnje dviju petlji na autocesti u Johovcu (Tovira) i Rudanki (Kostajnica) te dionice autoceste dužine 6,1 km između ovih petlji, kao i prilaznog puta s dvjema trakama u dužini oko jednog kilometra za povezivanje s postojećom magistralnom cestom, uključujući prijelaz preko rijeke Bosne.

U svrhu realizacije navedenog projekta EBRD je s JP Autoputevi Republike Srpske, kao zajmoprimcem, odnosno projektnim entitetom zaključio Ugovor o zajmu 27. prosnica 2017. godine na iznos 70.000.000 eura. Na osnovi zaključenog Ugovora o zajmu, Banka je s Bosnom i Hercegovinom, kao davateljem jamstva, odnosno primateljem granta, zaključila Ugovor o jamstvu 5. sječnja 2018. godine./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije