Tegeltija: Misija MMF-a odgodila posjetu BiH jer nije formirano Vijeće ministara i Vlada F BiH

Ministar financija Republike Srpske (RS) Zoran Tegeltija izjavio je danas da je Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) odgodila posjetu BiH, jer nije formirana nova državna i vlast na razini Federacije BiH.

Tegeltija je rekao da očekuje da se brzo formira vlast na tim razinama kako bi se mogle razmotriti inicijative Vlade RS-a za izmjenu i dopunu Zakona o PDV-u, kojim se predlaže uvođenje diferencirane stope PDV-a, te izmjene i dopune zakona o akcizama i o administrativnim pristojbama BiH.

– Vjerujem da će Vijeće ministara i parlament BiH imati odlučnosti i snage za provođenje reformi za koje se opredjelila Vlada RS-a i Narodna skupština – ustvrdio je Tegeltija u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

On je potvrdio da će RS sljedećeg tjedna emitirati obveznice od 60 milijuna KM za financiranje proračunskih izdataka.

Entitetski ministar financija nije ni danas precizirao hoće li, kada i u kojem iznosu RS povući tzv. veliki ruski kredit.

Tegeltija je potvrdio da Fiskalni savjet, koji namjerava formirati RS, neće imati iste nadležnosti kao onaj na državnoj razini. /Fena/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PREDSJEDNICA REPUBLIKE SRPSKE

CVIJANOVIĆ: Moguća mostarizacija cijele BiH

Predsjednica Republike Srpske i potpredsjednica Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Željka Cvijanović tvrdi da je moguća „mostarizacija“ Bosne i Hercegovine, s obzirom na dešavanja u...