Hrvatski Medijski Servis

Tegeltija: Misija MMF-a odgodila posjetu BiH jer nije formirano Vijeće ministara i Vlada F BiH

Ministar financija RS Zoran Tegeltija

Ministar financija Republike Srpske (RS) Zoran Tegeltija izjavio je danas da je Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) odgodila posjetu BiH, jer nije formirana nova državna i vlast na razini Federacije BiH.

Tegeltija je rekao da očekuje da se brzo formira vlast na tim razinama kako bi se mogle razmotriti inicijative Vlade RS-a za izmjenu i dopunu Zakona o PDV-u, kojim se predlaže uvođenje diferencirane stope PDV-a, te izmjene i dopune zakona o akcizama i o administrativnim pristojbama BiH.

– Vjerujem da će Vijeće ministara i parlament BiH imati odlučnosti i snage za provođenje reformi za koje se opredjelila Vlada RS-a i Narodna skupština – ustvrdio je Tegeltija u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

On je potvrdio da će RS sljedećeg tjedna emitirati obveznice od 60 milijuna KM za financiranje proračunskih izdataka.

Entitetski ministar financija nije ni danas precizirao hoće li, kada i u kojem iznosu RS povući tzv. veliki ruski kredit.

Tegeltija je potvrdio da Fiskalni savjet, koji namjerava formirati RS, neće imati iste nadležnosti kao onaj na državnoj razini. /Fena/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte