PREDSJEDATELJ VIJEĆA MINISTARA BiH

TEGELTIJA: BiH neće otvoriti granice za države EU dok oni ne otvore za nas

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija kazao je danas da BiH neće otvoriti granice za države Europske unije dok ne otvore granice za bh. državljane.

Tegeltija tvrdi da je to jedinstven stav svih članova Vijeća ministara.

“Mi smo zakazali današnju sjednicu za 30. lipanj iako to činimo svakog četvrtka zbog toga što smo očekivali da će EU donijeti odluku o otvaranju granice za državljane BiH. Pošto to nije učinjeno, jako smo nezadovoljni odlukom Europske komisije i iz razloga što BiH nije u najtežoj situaciji kada je u pitanju pandemija koronavirusa, i zbog toga nema razloga da mi otvorimo granice za državljane EU. Tako da će se ova odluka prolongirati za sljedeća dva tjedna “, rekao je Tegeltija, prenio je Klix.

Podsjećamo, lideri Europske unije, odnosno Europske komisije, odlučili su danas objaviti preporuku po kojoj će građani 15 zemalja moći slobodno putovati u države članice EU.

Na popisu, kao što smo ranije pisali, nema Bosne i Hercegovine./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Papa imenovao nadbiskupa Vukšića članom Papinskoga vijeća za dijalog među religijama

Vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata te profesor ekumenske teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu, mons. Vukšić već je od 2012....