TDK2019 Kreativna radionica pisanja glagoljice i bosančice 14. i 15. studenog u Mostaru

Kreativna radionica će se održati u Mostaru, u četvrtak i petak, 14. i 15. studenoga u 19 sati u Caritasovom upravnom centru, Zagrebačka 5A (zgrada do Hrvatskoga konzulata).

U okviru Tropletovih dana kulture redovito organiziramo kreativnu radionicu pisanja glagoljice i bosančice (hrvatske ćirilice), poglavito za mlade, ali mogu se prijaviti i svi koji žele.

Pozivamo učenike osnovnih i srednjih škola da se prijave a njihove nastavnike da ih potaknu kako bi naši mladi zavirili u škrinju hrvatskoga jezičnog blaga i upoznali se s pismima kojima su se Hrvati služili kroz povijest, a koja su i danas neprocjenjivi dio naše kulturne baštine. Polaznici radionice će kroz kreativan rad s voditeljem moći usvojiti osnove pisanja glagoljice te dalje samostalno razvijati tu vještinu.

Kreativna radionica će se održati u Mostaru, u četvrtak i petak, 14. i 15. studenoga u 19 sati u Caritasovom upravnom centru, Zagrebačka 5a (zgrada do Hrvatskoga konzulata), stražnji ulaz.

Budući je broj mjesta ograničen, zainteresirani se trebaju javiti na broj mobitela 063 282-877. Voditelj radionice je Višeslav Lučić, akademski grafičar./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PREDSJEDNIK RH

MILANOVIĆ O KORONAVIRUSU: Ljudi će poludjeti od informacija koje ne razumiju

Predsjednik Hrvatske  Zoran Milanović je sinoć na otvorenju 71. Dubrovačkih ljetnih igara govorio i o širenju zaraze koronavirusom u Hrvatskoj.Poručio je da ćemo s...