Hrvatski Medijski Servis

TALAČKA KRIZA Uhićen otmičar u Parizu, taoci na sigurnom

Foto: Reuters

Francuska policija spasila je dva taoca i uhitila muškarca koji ih je u utorak zatočio u maloj poslovnici u Parizu. Muškarac je u maloj poslovnici u utorak zatočio dva taoca i zatražio kontakt s iranskim veleposlanstvom kako bi poslao poruku francuskoj vladi, otkrivaju policijski izvori.

Područje oko incidenta u desetom okrugu Pariza zatvorila je policija, a na mjestu su i specijalne jedinice i vatrogasci kao i pirotehničari.

Policija je okružila dućan s računalnom opremomu koji je napadač ušao u poslijepodnevnim satima i udario jednu osobu koja je uspjela pobjeći. “Službenici će pokušati započeti pregovore s muškarcem”, rekao je glasnogovornik policijskog sindikata Yves Lefebvre za televiziju BFM koja je prenijela da izgleda kako napad nije terorističke naravi.

Jedan policijski izvor otkrio je da je otmičar prvo udario jednu osobu koja je uspjela pobjeći. Čini se da je naoružan lažnim oružjem, a dva preostala taoca je polio benzinom, dodaje izvor. Navodno je među zatočenima jedna trudnica.

Još uvijek se ne znaju pojedinosti o dobi, izgledu i nacionalnosti otmičara, no policija je otkrila i da je zatražio komunikaciju s iranskim veleposlanstvom kako bi prenijelo poruku francuskoj vladi. /Hina/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte