Švicarac izbačen iz reprezentacije jer je francuske nogometaše nazivao majmunima

Švicarski sprinter Pascal Mancini neće nastupiti na EP-u u atletici koji se idući tjedan održava u Berlinu, nakon što je švicarski atletski savez odlučio izostaviti ga s popisa zbog rasističkih primjedbi.

Atletičar, koji je član švicarske štafete na 100 metara, na svojoj Facebook stranici je objavio poruke rasističkog sadržaja, navodi njemačka agencija dpa.

Švicarski atletski savez objavio je da to ne može tolerirati i da je zato donesena odluka o isključenju Mancinija iz reprezentacije. On je na Facebooku, između ostalog, objavio i videozapis s majmunima nakon pobjede francuske reprezentacije u finalu SP-a uz neke poruke rasističkog sadržaja.

Mancini (29) je nakon ove vijesti na svojoj Facebook stranici napisao da je švicarski atletski savez odlučio “ne uvrstiti ga u štafetu 4×100 m zbog medijskog pritiska koji se vrši na njega u zadnjih nekoliko dana”./HMS/

Najnovije

GRLIĆ RADMAN: Zabrinuti smo zbog najnovijeg razvoja događaja u BiH, nema konsenzusa oko Izbornog zakona

U Luksemburgu su se okupili ministri vanjskih poslova zemalja članica Europske unije. Teme su mnogobrojne - od Afganistana preko klimatskih promjena do zapadnog Balkana. Ministar...