Sve vijesti

HNK Mostar

Svi su ludi za Rakitićem! ‘Upravo je to nedostajalo Barceloni’

Katalonski dnevnik blizak Barceloni Mundo Deportivo ne prestaje pisati o dolasku Ivana Rakitića u Barcelonu. Jednostavno, svi su oduševljeni Hrvatom u Barceloni koji je top priča svih katalonskih medija, i dijela španjolskih medija.

Pa se tako El Mundo Deportivo ovoga puta osvrnuo na promjene koje će angažman hrvatskog reprezentativnog veznjaka donijeti u igri Barcelone. Tim povodom spomenuti medij je secirao igru našeg reprezentativca uz riječi hvale:

“Rakitić ima kvalitetu za kratke kombinacije, ali razmišlja brzo i voli preuzimati rizik i podvaljivati lopte iza leđa obrane. Može igrati na više pozicija u veznom redu, a poboljšat će i ofenzivne prekide Barcelone. Rakitić je specijalist u pronalaženju glava svojih suigrača, i iz kornera i nakon prekršaja. Njegovi su ubačaji u Sevilli ponekad bili pola gola, a upravo to nedostaje Barci. Hrvatski reprezentativac defenzivno je idealan za rani presing”, zaključuje novinar Mundo Deportiva Javier Gascon u kratkoj analizi.

U analizi su se osvrnuli i na promjene u igri Barcelone do kojih će doći dolaskom Rakete. Novi trener Luis Enrique nastojat će zadržati Barcinu igru koju karakterizira posjed lopte, ali će je željeti ubrzati, a ključna figura o tome bi trebao biti upravo Rakitić. Spomenimo i da Španjolci pišu kako će dolazak Rakitića značiti i siguran odlazak Cesca Fabregasa u Chelsea koji nudi 33 milijuna eura za ovog vrsnog nogometaša. Rakitićev službeni potpis ugovora sa Barcelonom očekuje se u toku dana.

Ako je suditi prema medijskim natpisima, Rakitić bi trebao imati jednu od ključnih uloga u katalonskom sastavu./HMS/

Najnovije

PIC DODIKU:

Prekinite s politikom nepriznavanja i nesuradnje sa Schmidtom

Veleposlanici zemalja-članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (UO PIC) ponovo iskazuju svoju čvrstu i dosljednu podršku mandatu visokog predstavnika Christiana Schmidta i Uredu...