SVEUČILIŠTE U MOSTARU: Dodijeljene Rektorove nagrade najboljim studentima i ugovori o radu novim asistentima

U okviru Dana Sveučilišta dodijeljene su Rektorove nagrade najboljim studentima Sveučilišta u Mostaru i dodijeljeni su ugovori o radu novim asistentima. Rektorovu nagradu primila su 44 studenta, a ugovore 14 asistenata, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić je istaknuo kako budućnost Sveučilišta nije ispisana unaprijed te da je na nama svima da je osmislimo.

„Na nama je da je izgradimo i to sa smjelošću. Za to nam treba hrabrosti. Treba i dalje istraživati, ulagati u sebe, znati – upravo onako kako vi to radite poštovani dobitnici rektorovih nagrada, kako to rade vaši profesori i uprave ustrojbenih sastavnica. To je zadatak koji pada na sve nas, a mi nemamo drugog izbora do li da ga prihvatimo. I zato svi oni koji taj izazov prihvaćaju danas ovdje s vama trebaju biti jer tamo gdje ste vi dobitnici ove nagrade tu je i izvrsnost. Tamo gdje ste vi tu je i znanje. Tamo gdje ste vi tu je i sveučilište budućnosti“, kazao je rektor Tomić.

Predsjednik Studentskog zbora SUM-a Željko Perković se zahvalio cjelokupnom vodstvu Sveučilišta što su prepoznali trud, ambiciju i kreativnost dobitnika Rektorove nagrade.

„Dali ste im krila i omogućili da svaki od njih može reći da ima jednu prestižnu akademsku nagradu“, kazao je Perković.

Dobitnica Rektorove nagrade, studentica prve godine diplomskog studija Bilinogojstvo na Agronomskom i prehrambeno-tehnološkom fakultetu Marija Bagarić zahvalila se u ime svih dobitnika.

Program zapošljavanja asistenata odvija se preko Programa za sufinanciranje zapošljavanja na javnim sveučilištima u Federaciji BiH, a uz potporu Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zdenko Klepić je istaknuo kako SUM izborom i zapošljavanjem ovako velikog broja mladih i izvrsnih asistenata jasno pokazuje smjer kojim želi ići ka stvaranju suvremenog, europskog Sveučilišta.

„Pokazuje također sadašnjim i budućim izvrsnim studentima da je ovo njihovo Sveučilište i da se izvrsnost cijeni i prepoznaje te da za njih ne samo da ima mjesta na Sveučilištu nego da bez njih nema ostvarenja naše vizije i sna, nema Sveučilišta budućnosti“, kazao je prorektor Klepić.

Ravnateljica Federalnog zavoda za zapošljavanje Helena Lončar je istaknula kako se program realizira s ciljem zapošljavanja asistenata na javnim sveučilištima u Federaciji BiH, radi jačanja ljudskih potencijala u svrhu poboljšanja obrazovnog procesa u javnim visokoškolskim ustanovama.

„Vjerujemo da u obrazovanje treba ulagati. Oni koji su ovdje na fakultetu su učitelji učitelja, dakle, ako imate dobre učitelje uvjerena sam da ćemo imati i dobre učenike, a ako imamo loše učitelje onda možemo reći da će naša budućnost biti osveta loših učenika. Naša je odgovornost da vam budemo podrška, a na vama je odgovornost da budete dobri učitelji, da date svoj maksimum“, kazala je ravnateljica Lončar.

/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Starac zario sebi nož u stomak

Stariji muškarac R.K. koji živi na području općine Odžak pokušao je samoubojstvo oštrim predmetom. Potvrđeno je ovo iz policije, piše Oslobođenje.- Informaciju o...