Svetkovina Svih Svetih u Rami

U petak 1. studenog, na svetkovinu Svih Svetih u crkvama i na grobljima u Rami, slavljene su svete mise te paljene svijeće za pokojne.

Na svetkovinu Svih Svetih slave se svetci i svetice koje je Crkva kamonizirala, kao i oni koji nisu proglašeni svetima, ali su svojim životom ostvarili ideal kršćanskog života te su njihove duše ušle u kraljevstvo Božje.

Svi Sveti u Rami se obilježavaju misnim slavljima u crkvama i na grobljima te paljenjem svijeća za pokojne. Mise na grobljima slave se i na sam blagdan Svih Svetih i na Dušni dan.

U Prozoru kod spomen obilježja poginulim braniteljima u organizaciji Koordinacije udruga prositeklih iz Domovinskog rata upaljene su svijeće.

Također su upaljene svijeće i izmoljeno opijelo kod spomen obilježja u dvorištu crkve na Gračacu. Na Uzdolu je nakon pučke mise u Memorijalnom centru izmoljeno opijelo, prenosi ramski-vjasnik.ba./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Postoje jako dobri razlozi zbog kojih biste svaku večer trebali pojesti jednu bananu prije spavanja

Postotak kalija i magnezija u bananama jedan je od glavnih razloga zašto ih je dobro jesti prije spavanja. To su dva minerala koja pomažu...