Hrvatski Medijski Servis

Svetkovina Svih Svetih u Rami

U petak 1. studenog, na svetkovinu Svih Svetih u crkvama i na grobljima u Rami, slavljene su svete mise te paljene svijeće za pokojne.

Na svetkovinu Svih Svetih slave se svetci i svetice koje je Crkva kamonizirala, kao i oni koji nisu proglašeni svetima, ali su svojim životom ostvarili ideal kršćanskog života te su njihove duše ušle u kraljevstvo Božje.

Svi Sveti u Rami se obilježavaju misnim slavljima u crkvama i na grobljima te paljenjem svijeća za pokojne. Mise na grobljima slave se i na sam blagdan Svih Svetih i na Dušni dan.

U Prozoru kod spomen obilježja poginulim braniteljima u organizaciji Koordinacije udruga prositeklih iz Domovinskog rata upaljene su svijeće.

Također su upaljene svijeće i izmoljeno opijelo kod spomen obilježja u dvorištu crkve na Gračacu. Na Uzdolu je nakon pučke mise u Memorijalnom centru izmoljeno opijelo, prenosi ramski-vjasnik.ba./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte