ŠVEDSKA POLICIJA: Napadač u Malmöu prijetio bombom

Policija je u ponedjeljak ustrijelila i ozlijedila muškarca na glavnom kolodvoru u Malmöu, na jugu Švedske nakon što su svjedoci rekli da je prijetio i tvrdio da nosi eksploziv i vatreno oružje, priopćili su policijski dužnosnici.

Kolodvor u centru Malmöa, glavno središte željezničkog prometa u regiji, zbog incidenta je bio evakuiran. Nitko nije ozlijeđen osim muškarca kojega je ustrijelio policajac, prenosi Hina.

“Pozadina i razlog tomu je prijeteće ponašanje muškarca. Nosio je dvije torbe i tvrdio da su u njima vatreno oružje i eksploziv”, rekao je policijski dužnosnik Per-Olof Soyseth na konferenciji za novinare.

Muškarcu, čiji identitet još nije utvrđen, pružena je medicinska pomoć, a torbe koje je nosio podvrgnute su kontroliranim eksplozijama, navode iz policije.

Muškarca su kasnije uhitili zbog prijetnje, a među njegovim stvarima pronađeno je nekoliko osobnih dokumenata s različitim identitetima.

Iako je nejasno jesu li torbe sadržavale bilo kakve opasne predmete, Soyseth je rekao da su službenici na mjestu zločina morali reagirati pod pretpostavkom da se radi o terorističkom činu.

Povećana je prisutnost policajaca na javnim mjestima u Malmöu, obalnom gradu s nešto više od 300.000 stanovnika. Željeznički promet na toj relaciji je zbog istrage obustavljen, priopćili su regionalni i nacionalni željeznički prijevoznici./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Postoji li “idealno vrijeme” za rađanje djece?

Postoji li "pravo vrijeme" kada trebate zatrudnjeti? Koga god pitali, dat će vam drugačiji odgovor, a možda je najbolje poslušati savjete ovih mama koje...