SVEĆENIKA OTEO ISIL: Vidio sam kako ubijaju četiri časne sestre

Svećenik, salezijanac iz Indije don Tom Uzhunalil, kojeg su 2016. oteli ISIL-ovci u Jemenu, u subotu je navečer u splitskoj župi Pomoćnice kršćana vjernicima svjedočio o svom zatočeništvu.

U zatočeništvu je proveo 557 dana o čemu je napisao knjigu ‘Čudom živ’. Njegova otmica, te ubojstvo četiriju misionarki ljubavi i još dvanaest ljudi pobudila je veliko zanimanje svjetske javnosti.

Tom Uzhunnalil boravi u Hrvatskoj i BiH od 15. do 22. listopada kako bi prenio svoje iskustvo života u zatočeništvu ISIL-ovaca.

– Bio je 4. ožujka 2016. godine. U kući smo bili pet časnih sestara i ja. Izašao sam iz kapelice u kojoj sam molio i dok sam odlazio prema izlaznim vratima začuo sam dva pucnja iz pištolja. Ugledao sam tri naoružana muškarca koji su pred mojim očima ubijali časne, a potom su me ubacili u prtljažnik i negdje odveli. Nakon kraće vožnje stavili su mi povez preko očiju pa su me prebacili u drugo vozilo – započeo je potresno svjedočanstvo, piše 24sata.

– Zahvaljujući vašim molitvama nisam bio mučen, imam sve zube i nisu me tukli. Gospodin mi je pomogao tako da nisam imao noćne more, niti sam pokleknuo duhom – rekao je svećenik, dodavši da je svakodnevno molio za ubijene sestre, meditirao nad križnim putem i slavio misu. Molio je i za svoje otmičare prema kojima, kaže, ne osjeća nikakvu mržnju./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Nevenko Herceg obišao novoizgrađenu športsku dvoranu Osnovne škole u Rodoču

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije obišao novoizgrađenu športsku dvoranu Osnovne škole Bartola Kašića u Rodoču.Tijekom obilaska, Anđelko Rogić, ravnatelj Škole upoznao...