TVRDI ASTRAZENECA

Sve je više dokaza da naše cjepivo treba biti booster nakon mRNA cjepiva

Aktualno ispitivanje sigurnosti i imunogenosti cjepiva Vaxzevria (novi naziv cjepiva protiv covida-19 tvrtke AstraZeneca) kao treće, booster doze daje pozitivne rezultate, objavila je danas britanska farmaceutska tvrtka AstraZeneca.

Preliminarna analiza pokazala je da booster doza Vaxzevrije povećava imunološki odgovor na varijante virusa SARS-CoV-2 beta, delta, alfa i gama. Dodatna analiza uzoraka iz ispitivanja pokazala je povećan odgovor antitijela i na omikron.

“Naše cjepivo treba biti booster, bez obzira na prva dva”

Rezultati su uočeni među pojedincima koji su prethodno dobili Vaxzevriju ili mRNA cjepivo. Prema tvrtki, ovi podaci pridonose sve većem broju dokaza koji podupiru Vaxzevriju kao treću dozu, bez obzira na raspored primarnog cijepljenja.

AstraZeneca će ove dodatne podatke dostaviti zdravstvenim tijelima diljem svijeta s obzirom na hitnu potrebu za trećom, booster dozom. Ispitivanje sigurnosti i imunogenosti pokazalo je da se Vaxzevria i dalje općenito dobro podnosi. Daljnje analize ispitivanja očekuju se u prvoj polovici 2022. godine.

Cjepivo Vaxzevria izumilo je Sveučilište u Oxfordu u suradnji s farmaceutskom tvrtkom AstraZeneca./Hina/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije